'Yaşadığımız dönemin Sad Bin Ebi Vakkas'ı olmalıyız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edilmesi münasebetiyle Ağrı'da düzenlenen "Gökteki Yıldızlar: Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas ve Hz. Hatice" programında zamanın Sad Bin Ebi Vakkas'ı olunmasına vurgu yapıldı.

Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Gökteki Yıldızlar: Hazreti Sad bin ebi Vakkas ve Hz. Hatice" temalı etkinlik düzenlendi.

Ağrı Kültür Kongre Merkezinde Onur Bulan'ın sunuculuğunu yaptığı program, Erhan Güler'in Kur'an Tilaveti ile başladı.

Daha sonrasında Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Temsilcisi Arif Yılmaz kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Arif Yılmaz, "Yolumuzu aydınlatan yıldızlar, Allah Resulünün o güzde ashabını 2015 yılından beri Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak anıyoruz. 4 halifeyi andık, bu yıl ise aşere-i mübeşşereden olan Hazreti Sad bin ebi Vakkas'ı ve Hz. Haticeyi inşallah anlatacağız. Bu tür etkinlikler yapacağız, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Arif Yılmaz'ın konuşmasının ardından Erhan Güler ve Mehmet Nogay, sahabeleri anlatan ezgiler seslendirdiler.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Yusuf Tutak kürsüye çıktı. Hazreti Sad bin ebi Vakkas'tan bahseden Tutak, gençlere, Hazreti Sad bin ebi Vakkas olmaları gerektiğini belirtti.

Tutak, "Gençler ilklerden, öncülerden olacaksınız. Kim yapacak bu işi? Dediğimiz zaman etrafınıza bakmayın. 'Ben yapacağım' deyin, 'kimse yoksa bu işi ben yapacağım, kimse Allah'ın davasını yüklenmiyorsa ben yükleneceğim' diyeceğiz. Biz Hazreti Sad bin ebi Vakkas'ı bize ders olsun diye anlatıyoruz. Bulunduğunuz okulda İslam'ı anlatan kimse yoku mu? Sen anlat, çalıştığın işyerinde İslam'ı anlatan yok mu? Sen anlatacaksın. Sen bu devrin Sad bin ebi Vakkas'ı olacaksın. Yaşadığın dönemin Sad bin ebi Vakkas'ı olacaksın. Sad bin ebi Vakkas 17 yaşındayken dini ile ilgili karar veriyor. Herkes puta taparken o Allah'a tapıyor. Anneler babalar çocuğunuzu alın önünüze oturtun. Beraber televizyon izlediğiniz gibi, beraber Kur'an okuyun, beraber ders yapın. Çocuk kendi kendine yetişmez. Bunları yetiştireceğiz, bu da sizin sorumluluğunuzda." ifadelerini kullandı.

Yusuf Tutak konuşmasında Hazreti Hatice'ye de değinerek Hazreti Peygamberin Hz. Hatice'yi çok sevdiğini ve değer verdiğini kaydetti.

Yusuf Tutak, "İlk vahiy geldiğinde Hazreti Peygamber önce Hazreti Hatice'ye gidiyor. Niye amcası Ebu Talip'e gitmiyor niye Hazreti Ebubekir'e gitmiyor. Hazreti Peygamber yaşadıklarını anlatınca Hazreti Hatice eşine destek veriyor. Siz de sabredecek omuz omuza vereceksiniz. Aynı Hazreti Hatice ve Hazreti Resulullah gibi." şeklinde konuştu.

Sanatçı Erhan Güler ve Mehmet Nogay'ın seslendirdiği eserler ile devam eden program, sinevizyon gösterimi ile son buldu.

İLKHA