Yapıcıoğlu: Hedefe İslam’ın meşru kıldığı vasıtalarla ulaşmanın doğru olduğuna inanıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Ölçümüz İslam’dır. Takip ettiğimiz siyasette de meşru hedeflere ancak meşru vasıtalarla ulaşmanın doğru olacağına inanarak ve bu doğrultuda güzel adımlar atmak için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Yapıcıoğlu: Hedefe İslam’ın meşru kıldığı vasıtalarla ulaşmanın doğru olduğuna inanıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mersin’in Tarsus ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ölçülerinin İslam olduğunu ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüklerini söyledi.

Memleketin her tarafını gezip o ilin STK temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar, esnaf ve halkla bir araya geldiklerini, kendileriyle istişarelerde bulunduklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, bu şekilde görüşlerini zenginleştirdiklerini kaydetti.

“İstişarelerde bulunmayı bir zenginlik olarak kabul ediyoruz”

Yaklaşık 5 aydır memleketin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine şehir şehir dolaştıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, “Gittiğimiz yerlerden bazen köylere de yolumuz düşüyor. Bir taraftan vatandaşlarla görüşmek, tanışmak, bir taraftan onların sorunlarını dinlemek, bir taraftan da mümkün mertebe yelpazeyi geniş tutarak, özellikle sivil toplum temsilcileri ile kanaat önderleriyle, muhtarlarla bir araya geliyoruz. Memleketin sorunlarını ve çözüm yolları konusunda istişarelerde bulunmayı bir zenginlik olarak kabul edip; bilgi ve deneyimlerinden istifade ederek kendi görüşlerimizi zenginleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Yapıcıoğlu: Hedefe İslam’ın meşru kıldığı vasıtalarla ulaşmanın doğru olduğuna inanıyoruz
“Bizim ölçümüz İslam’dır”

Ölçülerinin İslam olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Yola çıkarken ‘Bismillah’ deyip siyaset sahasına adım attığımız günden beri sürekli bir şey söyledik, inşallah da Rabbim o ölçüden ayırmasın. Dedik ki, bizim ölçümüz İslam’dır. Yani dedik ki, biz nasıl ki kişisel ya da ailevi hayatımızda Allah’ın bizim için çizmiş olduğu meşru daire içerisinde kalmaya gayret sarf ediyorsak inşallah takip ettiğimiz siyasette de meşru hedeflere ancak meşru vasıtalarla ulaşmanın doğru olacağına inanarak ve bu doğrultuda güzel adımlar atmak için gayret sarf ediyoruz. İnşallah Rabbim bizi bu meşru daire içerisinden çıkarmasın.”

Yapıcıoğlu: Hedefe İslam’ın meşru kıldığı vasıtalarla ulaşmanın doğru olduğuna inanıyoruz
“Rabbim bizlere müminlerin ancak kardeş olduğunu buyuruyor”

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, “Ölçümüz İslam’dır dedik ve her alanda bunu kendimize ölçü aldık. Elbette bunlardan bir tanesi de kardeşlik ölçüsüdür. Rabbim bizlere müminlerin ancak kardeş olduğunu buyuruyor. Öyleyse biz gittiğimiz yerlerde hangi partiye mensup olursa olsun aynı kıbleye yönelen, aynı Allah’a inanan herkesi kardeşimiz kabul ettik ve inşallah böyle kabul etmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu: Hedefe İslam’ın meşru kıldığı vasıtalarla ulaşmanın doğru olduğuna inanıyoruz
“Particilik yapmayacağız”

Parti kurduklarını ancak partici olmadıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, “Particilik de yapmayacağız inşallah. Ölçümüz buysa bu ölçü içerisinde dedik ki gittiğimiz yerlerde kardeşlerimizle bir araya gelelim, onlarla istişare edelim. Zira yine o dairenin bizim için belirlediği ölçülerden bir tanesi de işlerin mutlaka istişareyle yapılması gerektiğidir. Madem her işimizi istişareyle yapmamız gerekiyor ve madem bütün müminler bizim kardeşimizdir o zaman diyoruz ki sadece partiyi ilgilendiren meselelerde parti içi danışma mekanizmalarını çalıştırırız, istişareyle kararlarımızı alırız. Ama alacağımız kararlar bütün olarak memleketi ilgilendiriyorsa o zaman istişare halkasını biraz daha geniş tutmamız gerektiğini düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Daha sonra Yapıcıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorularını cevaplandırmasının ardından program son buldu.

İLKHA