Yapıcıoğlu: Farklı partilerden bize ittifak konusunda teklifler geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partiler arası ittifaka ilişkin, "Farklı partilerden teklifler var. Ama herhangi bir anlaşmamız, verilmiş bir sözümüz yok." dedi.

Yapıcıoğlu: Farklı partilerden bize ittifak konusunda teklifler geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adana Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Açıklanan asgari ücreti değerlendiren Yapıcıoğlu, asgari ücret tanımına işçinin ailesinin de dahil edilmesi gerektiğini yıllardır söylediklerini ifade etti.

Yapıcıoğlu, "Asgari ücrete yüzde 54.6 oranında zam yapıldı. Ocak ayındaki asgari ücrete göre zam oranı yüzde 100'e ulaşmış durumda ama işçinin ailesi daha önce de tanımın içerisinde yoktu şu anda da yok. Dolayısıyla bu ücretin evli ve çocuk sahibi olan bir kişiye yetmeyeceğini söylemek için hesap uzmanı olmaya gerek yok. Özellikle yoğun çalışan sektörlerde istihdam kaybının yaşanmaması için bazı işyerlerinin kapanmaması için ya da emek yoğun sektörlerde asgari ücrete yapılan zammın doğrudan doğruya ürün fiyatlarına yansıyıp enflasyonu çok ciddi bir şekilde arttırmaması için ek tedbirler alınmalıdır." dedi.

Elektrik, doğal gaz ve suyun halka ücretsiz dağıtılması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Şu anda zaten sosyal devlet olmanın gereği sosyal yardıma muhtaç ailelere bu yardım yapılıyor. Fakat son 2 yılda yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla asgari ücretliler de dahil olmak üzere emeklilerin çok büyük bir kısmı sosyal yardımlara muhtaç bir hale gelmiştir." diye konuştu.

Yılbaşından sonra Yeniden Değerleme Oranının yüzde 123 artacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Motorlu taşıtlar vergisiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı kendi yetkisini kullanarak bunu yarı oranında azaltmıştı. Sayın Cumhurbaşkanına, bu yetkilerini bazı harçların da aşağı düşürülmesi için kullanması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu müptelası gençlerimize çok ciddi bir manevi eğitim vermek zorundayız"

Başta Adana olmak üzere ülkedeki uyuşturucu sorununa dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bu sorun sadece polisiye tedbirlerle önlenebilecek bir şey değil. Elbette emniyet, kolluk kuvvetleri üzerlerine düşen bütün görevleri yerine getirmeli ve çok etkin bir şekilde mücadele ortaya koymalı ama yetmez. İşin içerisine okul, cami, sokak, sivil toplum örgütleri dahil olmalı. Aileler başta olmak üzere elbirliği ile bu beladan kurtulmanın bir yolunu mutlaka bulmalıyız. En etkili yöntem de mutlaka bu gençlerimize çok ciddi bir manevi eğitim vermek zorundayız." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, keşfedilen doğal gazın, en kısa zamanda dar gelirli vatandaşların istifadesine sunulmasını beklediklerini kaydetti.

"İlla bir ittifakın içerisinde yer alacağız diye bir arayış içerisinde değiliz"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bir gazetecinin bir ittifakta yer alıp almayacaklarına yönelik sorusuna şu yanıtı verdi:

"İlla bir ittifakın içerisinde yer alacağız diye bir arayış içerisinde değiliz. Fakat bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Şartlar el verirse, teklif uygun olursa, öyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yoktur ama mevcut ittifakların dışında başka ittifakların olabilmesi pekala mümkündür. HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifak ile anlaşmaya varmış değiliz. Farklı farklı partilerden, cenahlardan teklifler var. Herhangi bir anlaşmamız, verilmiş bir sözümüz yoktur. Bu teklifler eğer bir anlaşmaya evrilirse onu da bütün kamuoyuna duyururuz."

İLKHA