Yapıcıoğlu: Darbecileri ve arkalarındaki küresel vesayet odaklarını lanetliyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yapıcıoğlu, "Darbecileri ve arkalarındaki küresel vesayet odaklarını, bu şer güçlerinin bütün taşeron ve uşaklarını lanetliyorum." dedi.

Yapıcıoğlu: Darbecileri ve arkalarındaki küresel vesayet odaklarını lanetliyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, 15 Temmuz’un yıldönümünde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Darbecileri ve arkalarındaki küresel vesayet odaklarını lanetleyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: “Emperyalist güdümlü 15Temmuz işbirlikçi darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Meş’um darbe girişiminin yıl dönümünde bir kez daha, başta darbeciler tarafından katledilen şehitler olmak üzere bütün şehitlere ve ahirete irtihal etmiş gazilere Allah'tan rahmet, halen hayatta gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyorum. Darbecileri ve arkalarındaki küresel vesayet odaklarını, bu şer güçlerinin bütün taşeron ve uşaklarını lanetliyorum.”

15 Temmuz Cuma gecesi TSK içerisindeki Batı destekli illegal "mesiyanik" bir yapılanma olan FETÖ, korkunç bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, Türkiye yapılan önceki darbelerde görülmemiş şekilde savaş uçakları, helikopterler, tanklar ve ağır silahlar kullanılarak katliamlar gerçekleştirilmişti. Ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul merkezli olan bu kalkışmanın neticesinde 253 şehid verildi, binlerce kişi yaralandı. 

İhanet kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz gecesindeki ağır saldırılara rağmen Müslüman halk dilindeki tekbir ve salavatlarla darbeye karşı durmuş ve daha büyük acıların yaşanmasının önüne geçmişti.