Washington yakınlarındaki ABD askeri üssü, silahlı saldırı ihtimali nedeniyle kapatıldı

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Anacostia-Bolling Ortak Askeri Üssü, sahada en az bir 'potansiyel silahlı kişinin' bulunduğuna dair şüphe üzerine alarma geçti.

Washington yakınlarındaki ABD askeri üssü, silahlı saldırı ihtimali nedeniyle kapatıldı

Washington yakınlarındaki üste çalışan personellere uyarı verildikten sonra 'güvenli kaçış yolu' oluşturuldu.

Yapılan uyarıda, "Kaçış için güvenli bir rotanız yoksa gizlenme yoluna başvurun. Kapınıza barikat kurun, ışıkları ve cep telefonunuzun zilini kapatın ve sessiz kalın. Saklandığınız sırada olası saldırıya karşı koyun" ifadeleri yer aldı.

İlk raporlarla birlikte, üste bulunan personeller, 'Gucci çantası taşıyan orta yapılı siyah bir erkek' şüpheli gördüklerinde 911'i veya üs güvenliğini aramaya çağrıldı. 

Üs yetkilileri daha sonra uyarıyı güncelleyerek personeli, birinin dreadlock'ları olduğu ve yırtık kot pantolon giydiği, diğerinin ise beyaz üst ve yeşil pantolon giydiği söylenen iki kişiyi aramaya çağırdı.

Merkeze göre ikinci kişi muhtemelen yaralandı. Yaklaşık 15 dakika sonra üs, alarmı ikinci kez güncelleyerek arananlardan birini 'orta uzunlukta olan' ve 'mavi veya yeşil pantolon giyen' siyah bir erkek olarak tanımladı. 

Yerel basın, bölgede yoğun bir polis mevcudiyeti olduğunu bildirirken, güvenlik ekiplerinin tesisi taramakta olduğu ve muhtemelen aramaya yardımcı olmak için bir polis helikopteri yerleştirdiği söyleniyor.

WTOP-FM muhabiri Megan Cloherty, birden fazla kaynağın üssün çevresinde silah sesleri duyduğunu doğruladığını söyledi. Kıdemli Havacı Kevin Tanenbaum, muhabire yaptığı açıklamada, silahlı bir şüphelinin üsse girdiğini doğruladı.