Venezuela'da müzakereler yeniden başladı

Venezuela hükümeti ile muhalefet temsilcileri, ikinci tur müzakereleri için yeniden bir araya geldi.

Venezuela'da müzakereler yeniden başladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun delegeleri ve muhalefet temsilcilerinin katıldığı ikinci tur görüşmeler, Meksika'da tekrardan başladı.

Venezuela Hükümeti'nin diyalog heyeti başkanı Jorge Rodriguez, açıklamasında, ekonomik özgürlüklerin geri kazanılması için mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kısmi anlaşmaları mümkün kılmak için kısa sürede tüm çabamızı göstereceğiz. Toplantının iyi atmosferini kirletmeyeceğiz" dedi.

Müzakerelerin pazartesi gününe kadar sürmesi beklenirken, muhalefetin amacının hükümet temsilcileriyle bir takım anlaşmalar yapmak olduğu bilgisi verildi.

"Ülkedeki krizin çok ciddi temel sorunları var"

Muhaliflerin temsilcisi Gerardo Blyde, süreci ilerletmekte istekli olduklarını savunarak, "Ülkedeki krizin çok ciddi temel sorunları var, Venezuela'da başarısız olan bir model, demokratik ve anayasal düzeni tanımayan bir model var" dedi.

Taraflar arasındaki diyalog sürecine Norveç, Hollanda, Rusya, Bolivya ve Türkiye'nin de destek vereceği açıklanmıştı.

Venezuela'da başını eski Ulusal Meclis (AN) Başkanı ve muhalif lider Juan Guaido'nun çektiği muhalefet, 1 Eylül'deki duyurusunda kasımda yapılması beklenen bölgesel ve yerel seçimlere katılacağını belirtmişti.

AA