Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları

Hamburg Vahdet Camii, 2018-2019 eğitim yılının bitişi dolayısıyla Cami öğrencileri arasında Kıraat ve Ezber yarışması düzenledi.

Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları
Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları
Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları
Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları
Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları
Vahdet Camii’nden yılsonu sınavları

Almanya’nın Hamburg şehrinde uzun yıllardan beridir İslami eğitimin yanında kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleriyle öne çıkan Vahdet Camii yıl boyunca eğitim verdikleri öğrencilerinin öğrenim düzeylerini kontrol adına iki kategoride sınavlar düzenledi.

9-12 yaş aralığındaki öğrencilerin bir grup, 12-15 arası öğrencilerin ise başka bir grup halinde katıldığı sınavlarda öğrencilerin yıl boyu katıldıkları Ezber programından öğrendiklerinin yanı sıra aldıkları Kıraat eğitimleri de kontrol edildi.

Büyük bir heyecan yaşadıkları gözlenen öğrenciler, büyük oranda başarı gösterdi. Aldıkları eğitim dolayısıyla tüm katılımcıların kazandığı sınav sonucunda sıralama şu şekilde oluştu.

1. Kategori (9-12 Yaş arası)     2. Kategori (12-15 Yaş arası)
1. Hamza Bizyiğit                     1. Sait Sarıtunç
2. Ensar  Atlı                            2. Mirza Yıldırım
3. Malik Atlı                              3. İbrahim Atlı

Program sonunda katılımcılara hitap eden Vahdet Camii eğitmenlerinden Mehmet Boydaş, Böylesine hayırlı bir sınavda yer alan hiç kimse kaybetmiş değildir, diyerek öğrencilerini katılımlarından dolayı tebrik etti.

Boydaş Konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘ Bizim için bu sınava giren, bu programlara katılan her kardeşimiz birinci olmuştur. Bu sınavda kaybeden yoktur bundan sonra da olmayacaktır. Bu sınav ya da yarışmaların düzenlenme amacı öğrenilenlerin tekrarlanarak kalıcı hale getirilmesini sağlamaktır. Amacımız çocuklarımız ve gençlerimizi ilme ve bilgiye teşvik ederek onların becerilerini arttırıp İslam’a ve yaşadıkları topluma faydalı birer birey olmasını sağlamaktır.’

Yapılan konuşma ve sunulan tebriklerin ardından katılımcılara ve dereceye girenlere belgeleri ve ödülleri takdim edilerek program sonlandırıldı.

Habernas