UNICEF, YPG'nin hapiste tuttuğu çocukların akıbetini araştırıyor

UNICEF, YPG'nin Suriye'deki cezaevlerinde tuttuğu çocukların akıbetini araştırıyor. UNICEF'in açıkladığı rapora göre, bu cezaevlerinde en az 250 çocuk tutuluyor.

UNICEF, YPG'nin hapiste tuttuğu çocukların akıbetini araştırıyor

YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki çocuklara yönelik zulmü, Birleşmiş Milletler raporuna yansıdı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) göre, en az 250 çocuk YPG'nin cezaevlerinde tutsak.

Rapor, UNICEF'in Suriye Temsilcisi Fran Equiza tarafından açıklandı. Rapora göre, YPG'nin elindeki Hol kampında tutulan yaklaşık 68 bin sivilden 40 bini çocuk. YPG'nin kontrolündeki cezaevinde ise 9 yaşın altında en az 250 çocuk tutsak hayatı yaşıyor.

"Bu cezaevlerinin nerede olduğunu bilmemiz gerekiyor ama bilmiyoruz" diyen Equiza, anne babalarının yaptığı iddia edilen suçlardan dolayı çocukların cezalandırılamayacağını anlattı.

UNICEF'in raporuna göre, Suriye'de 5 milyondan fazla çocuk da insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Suriye'de bu yıl 9 ayda 657 çocuğun öldürüldüğü de doğrulandı. Ancak bu sayı gerçekte daha fazla.

Equiza, bu yıl eylüle kadar çocuklara karşı bin 792 ağır hak ihlalinin BM tarafından tespit edildiğini, bu ihlallere öldürme, yaralama, askere alma, çocukları kaçırma ve okullar ile sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların da dahil olduğunu vurguladı.

AA