Umut Kervanı'ndan yetimlere bayram öncesi nakdi yardım

Batman Umut Kervanı, “Dünya Yetimler Günü” nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce yetime bayram öncesi nakdi yardımda bulundu.

Umut Kervanı'ndan yetimlere bayram öncesi nakdi yardım

Batman Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu Koordinasyonunda Batman Umut Kervanı, yüzlerce yetim çocuğa bayramlık elbisesini almak için harekette geçti.

Daha önceki yıllarda bu kapsamda yapılan yardımlarda, yetim çocukları önceden belirlenen mağazaya getirerek kendi istedikleri ve beğendikleri kıyafetleri almaları sağlanıyordu.

Bu yıl Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, 20 yaş altı çocukların dışarı çıkma yasağı sebebiyle farklı bir çalışmanın içine girildi. Sağlık tedbirlerinden dolayı yardımlar Umut Kervan Batman şubesinden teslim edildi. 150 yetim çocuğa, 150 TL’den toplam 22 bin TL nakdi yardım yapıldı.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Vakfı Başkanı Mehmet Ali Işık, il ve ilçelerde bayram öncesi yetimlere nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

“Yetimler bizlere emanettir”

Işık, “Dinimizde özel bir yeri olan yetimlere sahip çıkmak hem insani hem de İslami sorumluluğumuzun bir gereğidir. Yetimler bizlere emanettir. Yetimin yüzündeki bir gülücüğün, mutluluğun karşılığını neyle ölçebiliriz ki? Bizler, kurulduğumuz günden beri imkânlar ölçüsünde yetimlere sahip çıkmaya, kollamaya gayret gösteriyoruz. Sadece bir gün değil, yetimlerin ihtiyaç hissettiği her an yanlarında olmaya kendimizi adamışız.” dedi

“Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay atlatabiliriz”

“Ramazan ayının 15’nci günü tüm dünyada yetimler günü olarak anılmaktadır.” diyen Işık, şunları söyledi: “Dünya yetimler günü kapsamında daha önceki yıllarda yüzlerce yetim çocuğu önceden belirlediğimiz mağazaya getirerek kendi istediklerini, beğendikleri kıyafetleri almalarına sağlıyorduk. Bu sene Covid-19 salgını ve sosyal mesafeyi koruma adına ayrıca 20 yaş altı çocukların dışarı çıkma yasağı sebebiyle farklı bir çalışmanın içine girdik. Coronavirus nedeniyle milletçe zor günler geçiriyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay atlatabiliriz. Hayırseverleri, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri, yetim ve muhtaç ailelere yardım etmeye bekliyoruz.”

İLKHA