Umut Kervanı'ndan eğitime destek

Diyarbakır Umut Kervanı, uzaktan eğitim gören öğrencilerin derslerinin aksamaması amacıyla EBA uygulaması üzerinden derslere katılım ve takibini sağlayabileceği tablet ve TV ihtiyaçları için yardım çalışması başlattı.

Umut Kervanı'ndan eğitime destek

2020-2021 eğitim-öğretim yılına giren öğrenciler Covid-19 önlemleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrencilerin ihtiyaç listeleri arasına kırtasiye malzemelerinin yanı sıra teknolojik cihazlar da eklendi.

Görüntü kalitesinin yeterli olabileceği TV'ler başta olmak üzere tablet ve akıllı telefon cihazları, öğrencilerin okul ihtiyaç malzeme listesine eklenmiş durumda.

Diyarbakır'da uzaktan eğitim gören bazı öğrencilerin evlerinde TV veya tablet türü elektronik materyallerin olmaması dolayısıyla aileler, Umut Kervanı'na başvurarak bu tür ihtiyaçların oluştuğunu belirttiler.

Oluşan talepler doğrultusunda yeni bir yardım çalışması başlatan Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverlerin desteği ile bu ailelerin belirtilen ihtiyaçlarını karşıladı.

Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Yeni eğitim-öğretim yılı bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz. Bu vesileyle pandemi gölgesinde yeni eğitim yılına giren öğrencilerimiz bu süreci sıkıntılı bir şekilde geçirmektedir. Sıkıntıların başında da Milli Eğitimin başlatmış olduğu uzaktan eğitimle birlikte okulların açılmamasından kaynaklı olarak evlerdeki eğitim süreci gelmektedir." dedi.

"Amacımız minik kardeşlerimizin eğitimine destek sağlayabilmektir"

Elelçi, "Yeni eğitim-öğretim yılında bizlere başvuruda bulunarak evlerinde televizyon veya tablet olmayan aileler vardır. Bizler, Umut Kervanı olarak mağdur ailelere her alanda yardım ulaştırdığımız gibi ihtiyaçların giderilmesi adına yeni bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmamızdaki amacımız minik kardeşlerimize destek sağlayabilmektir." ifadelerini kullandı.

Ailelerin talepleri doğrultusunda belirtilen ihtiyaçları tedarik ederek adreslere ulaştırdıklarını belirten Elelçi, "Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde bir hayırseverin bağışta bulunduğu 2 adet 102 ekran boyutundaki televizyonu ailelere teslim ettik. Bunun yanı sıra bir başka ailemizin tablet ihtiyaç talebi doğrultusunda yine bir hayırseverin desteğiyle öğrencimizin tablet ihtiyacını giderdik." şeklinde konuştu.

Başlatılan bu hayırlı çalışmaya hayırseverlerin destekte bulunmalarını isteyen Elelçi, "Muhtemelen bundan sonra da bu tür ihtiyaçlar devam edecektir. Muhtaç ailelerin, hayırseverlerden bu tür ihtiyaçların karşılanması yönünde beklentileri vardır. Şimdiden sunacakları desteklerden dolayı Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.

İLKHA