Umut Kervanı bayram öncesi yetimleri ve mazlumları sevindirmeye devam ediyor

Mardin ve Kayseri Umut Kervanı bayram öncesi yetim ve muhtaç çocukları tepeden tırnağa giydirerek yüzlerini güldürdü.

Umut Kervanı bayram öncesi yetimleri ve mazlumları sevindirmeye devam ediyor

Mardin'de hayır faaliyeti yürüten Umut Kervanı, Kurban Bayramı öncesi kırmızı et ve bayram şekerlerini dağıttıktan sonra çocuklara bayramlık giydirmek için çalışmalara başladı.

Dernek, Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde 90 yetim ve muhtaç çocuğa bayramlık elbise ve ayakkabı yardımında bulundu.

Yapılan faaliyetle ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Ortaköy Temsilcisi Ahmet Bişi, şunları söyledi:

“Mardin Umut Kervanı Ortaköy Temsilciliği olarak, yılın 12 ayında hayırseverler ile yetim ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi görmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Artuklu merkez mahalleleri ve Yeşilli merkez mahallelerinde yetim ve muhtaçları sevindirmek için icra edilen çalışmaları bizde Ortaköy’de icra ediyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle Ramazan ayında onlarca aileye nakdi yardımda bulunduk. Kurban Bayramı öncesi yetim ve muhtaç çocukları sevindirmek için hayırseverlerimizle iki hafta başlattığımız Yetim ve Muhtaç Giydirme Projemizi 90 yetim ve muhtaç çocuğa giyim ve ayakkabı almak suretiyle tamamladık. Rabbim katkı sunan kardeşlerimizden ve bu insani yardım için koşturan gönüllülerimizden razı olsun.”

Kayseri Umut Kervanı

Kayseri Umut Kervanı Başkanı Enes Gültekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi "Yetim Giydirme Projesi" kapsamında Bayramlık yardımı yardımı yaptıklarını ve böylesi bir çalışma yaptıklarından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Gültekin, "Hedefimiz bayram öncesinde Kayseri’de bulunan yüzlerce yetim ve mağdurları her sene olduğu gibi bu sene de kendi ellerimizle mağazaya götürüp o mutluluklarını birebir yaşayarak giydirmekti. Fakat Covid-19 sürecinden dolayı bir alışveriş mağazasına ait olan hediye kartları daha önce birebir tespit komisyonu görevlilerimiz tarafından tespit edilen 127 yetim ve mağdur ailenin evlerine gidilip teslim edildi." dedi.

İLKHA