UMH Misrata'da Hafter'e ait bir İHA düşürdü

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı birlikler, Misrata kentinde Halife Hafter’e ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

UMH Misrata'da Hafter'e ait bir İHA düşürdü

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler, başkent Trablus'un doğusundaki Misrata kentinde sivil yerleşim yerlerini hedef alan Halife Hafter'e bağlı milislere ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

Yerel medyada yere alan haberlere göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Hafter milislerine verilen insansız hava aracı Misrata'da sivi yerleşim yerlerine saldırı düzenledi.

Omuzdan atılan Manpads ile düşürüldü

İHA'ların çok yüksek irtifada uçarak keşif, gözetleme ve saldırı gerçekleştirdikleri biliniyor. Ancak UMH askeri kaynakları, İHA'nın omuzdan atılan bir portatif/elle taşınabilir hava savunma sistemi Manpads ile düşürüldüğünü aktarıyor. 

Daha önce UMH birlikleri, BAE tarafından sağlanan Çin yapımı Wing Loong 2 İHA'sı düşürmüştü. Wing Loong 2, yüksek irtifalardan keşif ve gözetleme yapabiliyorken, saldırı düzenleyebilmek için irtifasını düşürmesi gerekiyor. 

AA