Uganda lideri Museveni'den Afrikalı liderlere "dünyayı eşcinsellikten kurtarma" çağrısı

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, Afrikalı liderlere "dünyayı eşcinsellikten kurtarma" çağrısı yaptı.

Uganda lideri Museveni'den Afrikalı liderlere "dünyayı eşcinsellikten kurtarma" çağrısı

Entebbe şehrindeki Devlet Başkanlığı Konutu'nda pazar günü düzenlenen konferansta konuşan Museveni, şu ifadeleri kullandı: 

Afrika, insanlık için gerçekten çok tehlikeli olan bu yozlaşma ve çöküşten dünyayı kurtarmak için öncülük etmelidir. Eğer karşı cinsten insanlar birbirlerini takdir etmeyi bırakırlarsa, insan ırkı nasıl çoğalacak?

İki gün süren konferansa aralarında Zambiya, Kenya ve Sierra Leone'nin de yer aldığı 22 Afrika ülkesinden temsilciler katıldı.

Konferansa çevrimiçi bağlantıysa, kâr amacı gütmeyen ABD merkezli Southern Poverty Law Center'ın "LGBT+ karşıtı nefret grubu" olarak tanımladığı Evanjelik Hıristiyanlık mezhebine bağlı Family Watch International kuruluşu tarafından sağlandı.

Konuşmasında "Eşcinselliğe asla müsamaha gösterilmeyecek" diyen Uganda lideri, 387'ye karşı 2 oyla mecliste geçen ay onaylanan ve eşçinselliği suç kapsamına alıp ölüm cezasına tabi tutan yasa tasarısından da övgüyle söz etti.

Meclisten geçen tasarı, Museveni'nin onayının ardından yasalaşacak. Uganda liderinin açıklamaları da kendisinin bu yönde karar alacağına işaret ediyor.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian'a konuşan ve kimliğini paylaşmayan Ugandalı bir LGBT'li, konferansa Zoom üzerinden katıldığını belirtti. 

Independent