Üç günlük siyonist vahşetin bilançosu: 45 şehid, 360 yaralı, büyük bir yıkım

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın en son verdiği bilgilere göre siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarının üç günlük bilançosu, 15'i çocuk olmak üzere 45 şehid ve 360 yaralı. 

Üç günlük siyonist vahşetin bilançosu: 45 şehid, 360 yaralı, büyük bir yıkım

Hükümet İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre ikamet için kullanılan 9 bina tamamen yıkılırken, 1500 ikamet birimi (daire veya müstakil ev) zarar gördü. Bunlardan 16'sı tamamen yerle bir oldu. 71 tanesi kullanılamaz hale geldi. 1400 tanesi de orta ve yüksek düzeyde kısmen zarar gördü. 

İşgal rejiminin geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra başlattıkları insanlık dışı saldırıların alevlediği olaylarda dün gece 23.30'dan itibaren ateşkes fiilen başladı. Ancak işgal güçlerinin keşif uçuşları yaparak bölge ahalisini rahatsız etmeye devam ettikleri belirtildi. 

Mısır'ın aracılığıyla açlık grevindeki esir Halil El-Avavide'nin ve İslami Cihad Hareketi liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin en yakın zamanda serbest bırakılması şartıyla İslami Cihad Hareketi ile işgal rejimi arasında ateşkes anlaşması sağlandığı belirtildi.