Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi’nden Hamas temsilcisine ziyaret

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Dr. Ahmed Abdulhadi’yi Beyrut'taki bürosunda ziyaret etti.

Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi’nden Hamas temsilcisine ziyaret

İkili ilişkilerin ve Filistin meselelerindeki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Hamas’ın Lübnan yetkililerinden Ali Bereke, Cihad Taha, Eymen Şenae, Meşhur Abdulhalim, Abdülmecid Ivad ve Ebu Halil Kasım gibi önemli isimler de hazır bulundu.

Abdulhadi, Büyükelçi Çakıl’a başta seçim olmak üzere Filistin meselelerindeki son gelişmeler ve Lübnan'daki Filistinli mültecilerin durumu hakkında bilgi verdi.

Hamas temsilcileri, uluslararası forumlarda Filistin halkına ve haklı davasına verdiği destekten ötürü Türkiye halkına özellikle de Cumhurbaşkanına teşekkür edip, aktif rollerini takdir etti.

Filistin için gösterdiği çabadan ötürü Hamas’ı takdir eden Çakıl, Türkiye’nin her daim Filistin davasına desteklerini sürdüreceğini hatırlatarak, Filistin’de ulusal birliğin sağlanması temennisinde bulundu.

Son olarak Hamas temsilcisi Abdulhadi, Lübnan'daki görevinin sona ermesi vesilesiyle Büyükelçi Hakan Çakıl’a bir plaket takdim ederek yeni çalışmalarında başarılar diledi.

Palinfo