Türkiye, siyonist rejim ile 'normalleşme' sürecini hızlandırıyor

Türkiye, siyonist rejim ile 'normalleşme' sürecini hızlandırıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(israil'le) Diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" açıklamasında bulundu.

Türkiye, siyonist rejim ile 'normalleşme' sürecini hızlandırıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye dışişleri arasındaki ikili siyasi ve bölgesel istişarelerin önem taşıdığını belirterek, "Diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, siyonist rejimin sözde dışişleri bakanı Yair Lapid ile Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, görüşmelerde Türkiye ile siyonist rejim arasında başlayan olumlu diyaloğu somut adımlarla ilerletileceğini belirterek "Kısa vadede karşılıklı üst düzey ziyaretleri devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanlıklarımız arasında ikili siyasi ve bölgesel istişareler önem taşıyor. Diğer taraftan diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık." ifadelerini kullandı.

Filistin-israil meselesinin de gündemlerinde olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu konudaki beklentilerini ve hassasiyetlerini israil tarafının iyi bir şekilde bildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Özellikle iki devletli çözüm ve barış umutlarının zarar görmemesi için herkesin dikkatli adım atması gerekiyor. Barış umutlarına zarar verebilecek ek adımlardan kaçınılması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Bu ziyaretin özellikle Türkiye-israil ilişkilerini daha da geliştireceğine inandığının altını çizen Çavuşoğlu, "Böylesine iç siyasette çalkantılı bir günde Sayın Lapid'in bu ziyareti gerçekleştirmesi, ilişkilerimize verdikleri önemin bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, gelecek dönemde diyalog ve iş birliğini artırarak devam ettireceklerini söyledi.