Trump: Dostumuz İsrail'in yok edilmesini isteyen çok sayıda insan var

Trump, ABD'nin Montana eyaletinde seçim mitinginde yaptığı konuşmada, 'dostumuz İsrail'in yok edilmesini isteyen çok sayıda insan var.' dedi

Trump: Dostumuz İsrail'in yok edilmesini isteyen çok sayıda insan var

Trump, "Bu seçimler, ekonomimizi kurtarma, enflasyona son verme, sınırlarımızda güvenliği tesis etme, artık saygı duyulmayan ulusumuzu yeniden saygın bir hale getirme, 3. Dünya Savaşı'nı engelleme ve 1929 benzeri bir ekonomik krizin önüne geçmek ile ilgili, çünkü aksi takdirde olacak olan bu" dedi.

"Orta Doğu infilak halinde"

Başkanlığı döneminde ABD'nin Orta Doğu'ya barış getirdiğini söyleyen Trump, "Dostumuz İsrail'e özen gösterdik. Halihazırda orada bir problem söz konusu, büyük bir problem. İsrail'in yok edilmesini isteyen çok sayıda insan var. Burada önemli olan nokta, Orta Doğu'ya barış getirecek olmamız. Ülkemiz, Orta Doğu'da ne olup bittiğini bilmediği için şu anda Orta Doğu infilak halinde. Ne olup bittiği hakkında hiçbir fikirleri yok. Bunun çaresine biz bakacağız. İbrahim Anlaşmalarını biz gerçekleştirdik ve Orta Doğu'ya barış getirdik. Eğer seçimlerde hile yapılmış olmasaydı, tüm ülkelerin bu anlaşmayı imzalamasını sağlayacaktık" diye konuştu.

Seçimlerde hile iddiaları

2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını yineleyen Trump, 2024 Başkanlık Seçimlerinde hile yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Trump, "Seçimleri büyük farkla kazanacağız. Anketlerde iyi durumdayız. Bu seçimleri, hileleri etkisiz bırakacak kadar büyük bir farkla kazanacağız" dedi. Başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım 2024 tarihinin ülke tarihinin en önemli günü olacağını söyleyen Trump, konuşmasını, "Amerika'yı yeniden büyük yapacağız" sloganı ile tamamladı.