TESSEP kız çocuklarına yönelik kitap okuma etkinliği düzenledi

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Adana İl Temsilciliği, merkez Seyhan ilçesinde bulunan Sabancı Merkez Camii Parkı'nda, kız çocuklarına yönelik kitap okuma etkinliği düzenledi.

TESSEP kız çocuklarına yönelik kitap okuma etkinliği düzenledi

Bayanların kültürel ve manevi gelişimine büyük önem veren TESSEP, kız çocuklarının İslami değerlerle yetişmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Adanalı onlarca kız çocuğuyla sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek parkta okuma etkinliği düzenleyen TESSEP Adana İl Temsilciliği, ebeveynlerden de takdir topladı.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan TESSEP Adana İl Temsilcisi Gülcan Güvercin, salgın sürecinde bilhassa bayanların ve çocukların eve kapanmak zorunda kalarak sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtti.

"Bu etkinlikle çocuklara kitap okumayı sevdirmeyi amaçladık"

TESSEP olarak, sıkıntılı günler geçiren çocuklara moral vermek amacıyla okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden Güvercin, salgın kurallarına uyarak çocuklarla çok eğlenceli saatler geçirdiklerini söyledi.

Güvercin, "Etkinlik kapsamında çocuklar arasında bilgi yarışması düzenledik. Doğru cevap verenlere ve tüm katılımcılarımıza da hediyeler verdik. Çok verimli bir program düzenlediğimize inanıyoruz. Bu vesile ile çocuklarımıza kitap okumayı zevkli bir hale getirerek onlara kitap okumayı sevdirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

TESSEP Adana İl Temsilcisi Gülcan Güvercin

"Kadın bozulursa toplum bozulur"

Bilinçli bir neslin yetişmesi için eğitimli annelere ihtiyaç olduğunu kaydeden Güvercin, Hasan El Benna'nın, "Dünya nüfusunun yarısı kadındır, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir." ifadelerini hatırlattı.

Güvercin, "Aileyi ayakta tutan, aile birliğinin teminatı olan ve nesilleri yetiştiren annelerdir. Toplumun ıslahı ve bilinçli nesillerin yetişmesi için eğitimli bayanlara ihtiyacımız vardır. Anlaşılacağı üzere kadın bozulursa toplum bozulur, kadın düzelirse toplum düzelir. Rabbim bizlere bilinçli ve ahlaklı nesil yetiştirmeyi nasip etsin." dedi.

TESSEP Adana İl Temsilciliğinin düzenlediği okuma etkinliği, tüm katılımcılara verilen ikramların ardından sona erdi.

İLKHA