Terör rejiminin Şifa Hastanesi baskınında katlettiği Filistinlilerin naaşları çıkarılıyor

Siyonist terör ordusunun Gazze Şeridi'nde baskın düzenleyerek 2 hafta boyunca kuşatma altında tuttuğu sırada katledilen Filistinlilerin naaşlarını çıkarma çalışmalarına başlandı.

Terör rejiminin Şifa Hastanesi baskınında katlettiği Filistinlilerin naaşları çıkarılıyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Adli Tıp Laboratuvarı Müdürü Halil Hamade, yaptığı açıklamada, siyonist terör ordusunun Şifa Hastanesi'ndeki baskında katlettiği vatandaşların naaşlarını çıkarmak için Birleşmiş Milletler örgütüyle koordineli çalıştıklarını söyledi.

Siyonist terör ordusunun öldürdükten sonra gömdüğü cesetleri çıkarma ve kimliklerini tespit etmenin zorluğuna dikkati çeken Hamade, "Cesetlerin parçalanmış olması kimliklerini belirlemeyi zorlaştırıyor. işgal ordusu tarafından hastane yerleşkesinde gömülmüşler." dedi.

Büyük suçlar sayılan bu olayları belgelediklerini dile getiren Hamade, "İşgalcinin işlediği suçlardan yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunacağımız bir dosya hazırlıyoruz." diye konuştu.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, "İşgalci terör ordusunun öldürdüğü Filistinlilerden bazılarının cesetleri çıkarıldı. Şifa Hastanesi'nde çıkarılan cesetler arasında kadın ve çocuklar da var." ifadelerini kullandı.

İşgal saldırıları altındaki Gazze'de imkanların oldukça kısıtlı olduğuna dikkati çeken Basal, cesetlerin parçalanmış ve çürümeye yüz tuttuğunu aktardı.

Filistinli doktor Meha Suveylim de siyonist terör ordusunun Şifa Hastanesi baskını sırasında kaybolan kocasının izine ulaşma umuduyla çalıştığını söyledi.

Siyonist terör ordusunun Şifa Hastanesi'ne ani baskın düzenleyerek doktorları öldürdüğünü ve alıkoyduğunu aktaran Suveylim, "Eşime ne olduğunu bilmiyorum, öldürüldü mü, yoksa gözaltına mı alındı? Öldürüldüğünü veya gözaltına alındığını öğrenmek için çıkarılan cesetleri tek tek inceliyorum." ifadelerini kullandı.

Suveylim, işgal ordusunun baskın yaptığı sırada sağlık personeli olarak görev yapan eşine ne olduğunu öğrenmek için insan hakları örgütlerinin kendisine yardım etmesini talep etti.