Taliban'dan Trump'a müzakere yanıtı: Çok fazla da seçeneği yok

Taliban sözcüsü, sürpriz Afganistan ziyaretinde 'Müzakerelerin yeniden başladığını' açıklayan Trump'a verdiği yanıtta çok fazla da seçeneği yok dedi.

Taliban'dan Trump'a müzakere yanıtı: Çok fazla da seçeneği yok

Trump’ın, Afganistan’a ziyareti sırasında yaptığı Taliban’la görüşmelere ilişkin açıklamaya, Taleban yönetiminden de yanıt geldi.

Taliban, geçen haftadan bu yana temsilcilerinin, Doha’da temaslarda bulunduğunu kısa süre içerisinde de resmi görüşmelere başlanabileceğini belirtiyor.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, “Duruşumuz değişmedi dolayısıyla görüşmeler devam ederse, kaldığımız yerden başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir Taliban komutanı da “Trump’ın Afganistan’ı ziyaretinin görüşmelere yeniden başlamak konusundaki ciddiyetini ortaya koymasını umuyoruz. Çok fazla da seçeneğinin olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Amerika ve Taliban arasındaki görüşmeler, Kabil’de yaşanan ve 12 kişinir öldüğü eylemin, Taliban tarafından üstlenilmesinin ardından Eylül ayında, Trump tarafından kesilmişti. Eylemde ölenler arasında bir Amerika askeri de bulunuyordu.

VOA