Taliban'dan askeri geçit töreni

Taliban'ın ABD ve Afgan ordusunun askeri ekipmanlarının ne kadarını ele geçirdiği tartışılırken, Taliban düzenlediği askeri geçit töreniyle silahlarını sergileyerek, kazandıkları zaferi kutladı.

ABD'nin Afganistan'dan ayrılması ile zaferini ilan eden Taliban'ın kutlamaları sürüyor. Başkent Kabil dahil ülkenin büyük bir bölümünde kontrolü ele geçiren Taliban, askeri geçit töreni düzenleyerek bu anları devlet televizyonunda da yayınladı.

ABD ve Afgan ordusundan geriye kalan silahların da yer aldığı geçit töreninde tabiri caizse gövde gösterisi yapıldı. Devlet televizyonundan canlı yayınlanan 40 dakikalık geçit töreni sırasında gösterilen bombalar 'düşmanın sıradan veya zırhlı araçlarını yok etmek' için kullanılan 'Mücahitlerin askeri silahı' olarak tanımlandı.

Kandahar'da çekildiği anlaşılan görüntülerde Taliban milislerinin geçişini Taliban liderlerinin de takip ettiği görüldü. Söz konusu görüntülerde Taliban militanlarının dövüş yeteneklerini sergiledikleri ve yumruklarıyla plakaları kırdıkları anlar da yer aldı.