Sudan’da müzakereler 72 saat askıya alındı

Sudan'da askerle muhalefet arasında geçiş sürecindeki yönetim konusunda bu gece nihai anlaşmanın imzalanması beklenirken, müzakerelerin askıya alındığı açıklaması geldi.

Sudan’da müzakereler 72 saat askıya alındı

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) yükümlülüklerini yerine getirene kadar, müzakerelerin 72 saat askıya alındığını açıkladı.

El-Burhan, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ÖDBG’nin yolları açma, barikatları kaldırma ve medyadaki gerilimi durdurma yönündeki yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle müzakerelerin 72 saat askıya alındığını dile getirdi.

Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'ne (ÖDBG) yakın bir kaynak, yaptığı açıklamada, göstericilere karşı şiddetin tekrarlanması sebebiyle ÖDBG'nin askeri konseyle müzakereleri askıya aldığını belirtti.

Kaynak, "Askeri Konsey, başkentte ordu karargahı önündeki barikatları kaldırmak, barışçıl gösteri yapan sivilleri güç ve aşırı şiddet kullanarak dağıtmak istiyor. Son yaşananlar, askeri konseyin geçiş sürecinde ÖDBG ile ittifakındaki ciddiyetsizliğini ortaya koydu." ifadesini kullandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, askeri konseyin, ÖDBG ile daha önce anlaştığı şekilde yönetimi sivil bir hükümete devretmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

ÖDBG, bu gece yapılması beklenen ve nihai anlaşmanın imzalanacağı toplantının belirsiz bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

ÖDBG, Egemen Konsey’de sivil çoğunluğu talep ederken, ordu çoğunluğu korumakta ısrar ediyor.

AA