Sri Lanka'da şiddetli protestolar: Başbakan istifa etti, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Hükümet karşıtı protestoların şiddetlendiği Sri Lanka'da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başbakan Mahinda'nın ülkede devam eden şiddetli protestolar sonucu görevinden ayrılması üzerine, hükümet yanlıları ile hükümet karşıtları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, hükümet, başkent sokaklarında askeri birlikleri konuşlandırmıştı.

Sri Lanka'da şiddetli protestolar: Başbakan istifa etti, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Hükümet karşıtı protestoların şiddetlendiği Sri Lanka'da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BBC'nin haberine göre, protestocular ve hükümet yanlıları arasında yaşanan arbede sonrası, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bugünkü olaylarda 20'si Başbakanlık Ofisinin etrafındaki gösterilerde olmak üzere en az 78 kişi yaralandı.

Hükümet yetkilileri, Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa'nın istifa mektubunu bugün Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'ya sunduğunu bildirmişti.

Yetkililer, başbakanın istifasının ardından sağlık bakanı da dahil olmak üzere çok sayıda kabine bakanının da istifalarını sunduklarını açıklamıştı.

Sri Lanka'da ekonomik kriz nedeniyle ülke çapında protestoların başlamasından bu yana hükümet yanlıları ile hükümet karşıtları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Şiddet olayları sonrası hükümet, bugün başkent sokaklarında askeri birlikleri konuşlandırmıştı.