Somali'de Eş-Şebab'ın bir otele düzenlediği saldırıda 15 kişi öldü

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki bir otele düzenlenen saldırıda militanlarla birlikte toplam 15 kişi hayatını kaybetti.

Somali'de Eş-Şebab'ın bir otele düzenlediği saldırıda 15 kişi öldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir otele saldırı düzenlendi. Somali güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre, Cumartesi günü erken saatlere  kadar çatışma sürdü.

Yapılan açıklamada Eş-Şebab'ın Cuma günü oteli bastığı; altı otel misafiri, iki koruma ve bir polis memuru olmak üzere toplam 9 kişiyi öldürdüğü kaydedildi. Lido Beach'deki Pearl Beach Oteli'ne düzenlenen saldırıda polisin düzenlediği operasyon sonucunda altı Eş Şebab militanının da öldürüldüğü belirtildi.

Polis memuru Muhamed Dahir'in Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Cuma akşamı otelin girişinde üzerlerindeki patlayıcıları ateşleyen iki intihar bombacısı, silahlı militanların binaya girmesinin yolunu açtı. Bir başka güvenlik yetkilisi, saldırganların otel misafirlerini rehin aldığını ve güvenlik güçlerinin otele operasyon düzenlemekte tereddütlü davrandığını söyledi. Operasyonda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 120'den fazla kişinin otelden ve bitişik tesislerden kurtarıldığı bildirildi.

Eş Şebab, Endülüs adlı radyo istasyonu aracılığıyla saldırıyı üstlendi. Örgüt, yaklaşık 16 milyon nüfusu olan Afrika Boynuzu ülkelerinden Somali'de yıllardır saldırılar düzenliyor.