Siyonistlerin, İngiltere'deki İslamofobik isyanları tetiklemedeki karanlık rolü

Temmuz sonu ve Ağustos başında İngiltere ve İrlanda'nın kuzeyini saran İslamofobik ayaklanmalar dünyayı şok etti. Açıkça Siyonist yanlısı aşırı sağcı bir örgüt olan İngiliz Savunma Birliği'nin (EDL) kurulmasına yardımcı olan ve Stephen Yaxley Lenin olarak da bilinen Tommy Robinson'ın oynadığı rol inkar edilemez.

Siyonistlerin, İngiltere'deki İslamofobik isyanları tetiklemedeki karanlık rolü

İngiltere'de Ağustos 2024'ün başından bu yana aşırı sağcı çetelerin göçmenlere, özellikle Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinde artış yaşanması, yaygın nefret ve İslamofobi atmosferi göz önüne alındığında siyonistlerin bu işin arkasında olduğu iddiaları şaşırtıcı değil.

Ancak bu kez şiddet, Gazze katliamlarına karşı protesto düzenleyen ve çoğunluğu Müslüman ve göçmen olan İngilizleri cezalandırmak için "İsrail" adına çalışan aşırı sağcı gruplar tarafından organize edildi.

İsrail İşgalinin Doğrudan Rolü

Mevcut kriz sırasında İngiltere'de Müslüman karşıtı duyguları kışkırtmada Siyonist rolünü anlamak için, "İsrail" ile İngiliz Savunma Birliği (EDL) arasındaki ilişkiyi ve gerçek adı Yaxley-Lennon olan ve "İsrail" için çalışan ve Müslümanlara ve göçmenlere karşı önde gelen bir kışkırtıcı olan kötü şöhretli aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson'ın rolünü incelemek hayati önem taşıyor. Robinson, "İsrail"de İsrail askeri kıyafetleri giymiş olarak bile göründü.

Robinson EDL'yi kurduğunda, 2011'de kuruluşundan iki yıl sonra ismi İngiliz Savunma Birliği ve Yahudi Savunma Birliği olarak değiştirildi. Siyonist bir terör örgütü olan Yahudi Savunma Birliği, son on yıldır İngiltere'deki şiddet içeren İslam karşıtı zorbalığın önemli bir parçası oldu.

Siyonist hareketin talebi üzerine görevden alınan eski Bristol Üniversitesi profesörü David Miller, The Independent'a "İsrail" ile EDL arasındaki bağlantıyı açıklayarak aşırı sağ hareketlerin Siyonist oluşum tarafından desteklendiğini ileri sürdü. Bu, Britanya'daki güvenliği istikrarsızlaştırmayı ve Gazze'deki katliama karşı haftalık protestoları nedeniyle Müslümanları cezalandırmayı amaçlıyor; bu da İsrailli politikacıları rahatsız ediyor ve hükümetler ile uluslararası kurumlar üzerindeki baskıyı artırıyor.

Miller, Robinson'ın Müslümanlara karşı isyanları kışkırtmadaki rolünü ifşa etti ve onu 2009'dan beri İslamofobi hareketinin bir parçası olarak "İsrail" için çalışan bir Siyonist aşırılıkçı olarak tanımladı. Sık sık X'te "İsrail"in İngiltere'deki Müslüman karşıtı isyanların arkasında olduğunu yazdı ve çok sayıda kanıt sağladı.

Miller, "İsrail'in" Birleşik Krallık'ı yaktığını söyledi ve Robinson'ın haydutlarının öfkesinin Filistin ve İngilizlerin Gazze'ye verdiği destekten kaynaklandığını ve "Hamas'ın Londra'yı kontrol etmesine izin verildiği ve bayraklarının İngiliz ülkesinde dalgalandırıldığı" yönündeki sözlerini aktardı. Bu kişi, "İsrail" ile müttefik olan aşırı sağcı bir isim.

Miller, İsrail'in İngiltere'de Müslümanlara karşı aşırı sağı körüklemesindeki rolünü detaylı bir şekilde analiz ederek, İngiltere genelindeki İslam karşıtı ayaklanmaların temel nedenlerini ve bunların neden şimdi yaşandığını şöyle sıraladı:

Miller, 2009'dan beri örgütü EDL aracılığıyla İslamofobi hareketinin bir parçası olarak "İsrail" için çalışan Siyonist Robinson'un kışkırtmalarına değindi.

Miller'a göre Robinson, İsrail İşgali'nin El Aksa Operasyonu'na yanıt olarak başlattığı çevrimiçi etkileyici programındaki kilit figürlerden biri ve Siyonist propagandayı teşvik etmek için diğerleriyle (isimli) birlikte ödeme alıyor. Amaçları Filistin yanlısı protestoları engellemek ve İslamofobi tohumları ekmek.

Miller, İngiltere'deki İslam karşıtı gösterilerin, İsrail işgalinin, Gazze'ye yönelik saldırıya karşı İngiltere'de başlayan protesto hareketinin katalizörü olarak gördüğü İngiliz Müslümanlara karşı savaşının son aşamasını temsil ettiğini belirtti. 

Bu isyanlar, "İsrail"in Siyonizm karşıtı muhalefeti bastırmak için uyguladığı birçok yöntemin başarısız olmasının ardından, Müslümanları Siyonizm karşıtı duygularından dolayı cezalandırmak amacıyla tasarlanmıştır.

"İsrail"in, Filistin yanlısı protestoları engellemek için İngiliz siyasi ve medya çevrelerindeki ajanlarını kullanma girişimleri, Gazze destekçilerine karşı büyük sayılarda bir araya gelen Siyonist yanlısı protestolar gibi başarısız oldu. Siyonist zorbalık ve dağınık çabalar da başarısız oldu ve "İsrail"i, sokak haydutlarının ve laik aşırılıkçıların sayısını geride bırakarak daha büyük beyaz milliyetçi aşırı sağı silahlandırmaya yöneltti.

İngiliz eleştirmenler, Müslümanlara karşı protestoları körükleyen İsrailli Mossad'a sadık aşırı İngiliz ajanlarının rolünü ifşa ettiler. Bunlardan biri de İngiliz aşırı sağcı İslam karşıtı aktivist Stephen Christopher Yaxley-Lennon'dı.

Müslüman karşıtı gösterilerin, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarıyla aynı zamana denk geldiğini ve Siyonistlerin İngiltere'deki "İsrail"e destek sağlamak için Müslümanlara karşı küresel nefret yayma arzusuna yanıt olduğunu belirttiler.

Times of Israel daha önce 28 Ocak 2024'te, Britanya'da Müslümanlara karşı aşırı sağcı aşırılıkçıları destekleyen İsrail yanlısı gruplarla ilgili ayrıntıları ifşa etmişti. Tommy Robinson'ı bir İsrail ajanı olarak listelemiş ve Gatestone Enstitüsü gibi aşırı Siyonist ve Amerikan enstitülerinin, onun rolünü destekleme ve İsrail destekli Orta Doğu Forumu aracılığıyla "ifade özgürlüğü" kisvesi altında mali yardım sağlamadaki rolünü vurgulamıştı.

'İsrail yanlısı gruplar neden İngiltere'de Müslümanlara karşı aşırı sağcı grupları destekliyor?' başlıklı makalede, Robinson'ın "uluslararası örgütlerden oluşan bir koalisyon" tarafından finanse edildiği ve bu koalisyonda "İsrail davasını destekleyen sağcı Amerikan gruplarının" da yer aldığı belirtildi.

Ayrıca Daniel Pipes'ın yönettiği Philadelphia merkezli bir araştırma merkezi olan Orta Doğu Forumu'nun finansal desteğine ve sık sık İsrail kurumlarına, Gatestone Enstitüsü'ne ve David Horowitz liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Merkezi'ne bağış yapan milyarder Robert Shillman'ın rolüne dikkat çekildi.

Robinson'un, "ifade özgürlüğünü koruma" iddiasıyla "İsrail yanlısı" gruplardan oluşan bir ağdan aldığı desteğe rağmen, İngiliz gazeteleri bunun sadece ifade özgürlüğünden ibaret olmadığını ve açıkça "İsrail yanlısı" bir faaliyet olduğunu öne sürüyor.

Filistin'i savunma kampanyasına öncülük eden İngiliz Müslümanlara karşı Siyonist planlara karşı görünür bir yanıt olarak, on binlerce kişi 3 Ağustos'ta Londra'daki ulusal yürüyüşe katılarak, son olaylar ve İsrail'in Gazze'ye yönelik artan saldırganlığının ardından Filistin'i destekledi. Filistin Koalisyonu tarafından düzenlenen bu ulusal yürüyüş, Filistinlilerle dayanışma göstermek için yaklaşık yüz bin İngiliz'i bir araya getirdi.

Yürüyüş, İngiliz kamuoyunun Filistin davasına ilişkin duygusunu ve adalet ve Filistin haklarına saygı için açık bir çağrıyı yansıttı ve İngiliz Başbakanı Keir Starmer'ın İsrail İşgaline karşı derhal harekete geçmesini talep etti. Buna, İngiliz silahlarının "İsrail'e" ihracatının durdurulması, Tel Aviv ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve Gazze'de devam eden soykırımın sona erdirilmesi de dahildi.

Kaynak: Alestiklal