Siyonist rejim esir Kabha'nın evini havaya uçurdu

Siyonist rejim güçleri bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü gerekçesiyle tutukladığı Filistinlinin Batı Şeria’da bulunan evini patlatarak kullanılmaz hale getirdi.

İşgal güçleri, esir Muhammed Kabha’nın Cenin yakınlarındaki Tura beldesinde bulunan evini bombalarla havaya uçurdu.

İsrail Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz hafta esir Muhammed Kabha’nın Tura beldesinde bulunan evi hakkındaki yıkım kararının iptali için verilen dilekçeyi reddetmişti.

Geçtiğimiz Ocak ayında işgal yetkilileri, esir Muhammed’in kardeşine de bir hafta içerisinde evin yıkılacağına dair tebligatı teslim etmişti.

İşgal güçleri 36 yaşındaki Muhammed Kabha'yı 20 Ekim 2020 tarihinde bir Yahudi yerleşimci kadının öldürülmesi eylemiyle ilişkili olmakla suçluyor. Ancak Kabha'nın ailesi suçlamayı reddediyor ve onun olay günü işi gereği olay yerinde bulunduğunu belirtiyor.

Esir Muhammed’in tutuklanmasının ardından ailesinin evlerinin ölçümü, yıkımın gerçekleşmesi için daha önce birkaç kere alındı. Aileye yönelik, tutuklama, saldırı, şiddet ve istismar devam ediyor.

Musta'ribin olarak isimlendirilen ve Arap kıyafetlerini giyerek kendilerini kamufle eden güvenlik elemanlarından bir grup 25 Aralık 2020’de evine baskın düzenlediği Kabha'yı gözaltına almış ve ailesinin mensuplarını şiddetli şekilde darp etmişti.

Palinfo