Siyonist rejim bir ayda 15'i kadın, 47'si çocuk 500 Filistinliyi alıkoydu

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik baskınlarını, saldırılarını ve tutuklamalarını geçtiğimiz Mayıs ayı içinde de sürdürdüğünü dile getirerek geçtiğimiz mayıs ayında 15'i kadın, 47'si çocuk 500 Filistinlinin alıkonlduğunu açıkladı.

Siyonist rejim bir ayda 15'i kadın, 47'si çocuk 500 Filistinliyi alıkoydu

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik baskınlarını, saldırılarını ve tutuklamalarını geçtiğimiz Mayıs ayı içinde de sürdürdüğünü dile getirdi. 

Merkez'in tespitlerine göre Mayıs ayı içinde işgal çetesi tarafından 47'si çocuk, 15'i kadın olmak üzere 500 Filistinli alıkonuldu. 

Esirler Araştırma Merkezi, işgal rejiminin Filistinlilere yönelik baskın ve gözaltılarıyla ilgili yayımladığı aylık raporunda, işgal rejiminin ve yahudi işgalci yerleşimcilerin baskınlarının önlenmesine karşı Filistin halkının gösterdiği direnişten dolayı en fazla alıkonulmaların Kudüs'te gerçekleştiğine dikkat çekildi. 

Ayrıca, işgal rejimi tarafından 11 Mayıs Çarşamba sabahı Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırı esnasında katledilen, El-Cezire muhabiri gazeteci Şirin Ebu Akile'nin Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine yönelik saldırıda da onlarca kişi alıkonuldu. 

Raporda, Mayıs ayında Kudüs'te esir alınanların sayısının toplamda 320 olduğu belirtildi.

Rapora göre Gazze bölgesinde 14 Filistinli esir alındı. Bunlardan 10'u balıkçılardan oluşuyor ve onların da 8'i bir baskında esir alındı. Gazzeli dört genç de sınır tellerini geçtikleri iddiasıyla alıkonuldu.

Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Riyad El-Eşkar, işgal rejiminin geçtiğimiz Mayıs ayında düzenledikleri baskınlarda çocukları hedef almaya da devam ettiklerini ve toplamda 47 çocuğu esir aldıklarını, bunların en küçüklerinin de 10 yaşındaki Nur El-Hacc Muhammed olduğunu söyledi.