Siyonist rejim 19'u İslami Cihad mensubu 20 kişiyi alıkoydu

Siyonist işgal çetesi, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 19'u İslami Cihad Hareketi mensubu 20 Filistinliye alıkoydu.

Siyonist rejim 19'u İslami Cihad mensubu 20 kişiyi alıkoydu

Siyonist işgal rejimi dün gece ve bugün sabah Batı Şeria bölgesinde özellikle İslami Cihad Hareketi'nin lider kadrosunu ve önde gelen şahsiyetlerini hedef alan baskınlar gerçekleştirdi.

Batı Şeria'nın değişik bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu baskınlarda alıkonulanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu belirtildi. 

Quds Press haber ajansının verdiği bilgilere göre işgal rejimi Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin'in Kefr Ra'i kasabasında Bilal Ziyab ve Cemal Es-Seyyid isimli iki eski esiri evlerine baskın düzenleyerek yeniden esir etti. 

Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinde yine eski esirlerden Nasıru'z-Zeyn Muhammed ile oğlu Yahya'yı evlerini basarak alıkoyarken, El-Halil'in batısındaki İzna kasabasını basarak Muhammed El-Fuseysi isimli genci, Haras kasabasında da Nidal El-Ciyavi ve Tamir Es-Suleymiye isimli iki genci evlerini basarak esir etti. 

Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda Faris Aslan isimli eski esirle Musa Cahcuh ve Isam Ebu Usbu' isimli gençleri alıkoyan siyonist rejim, Ramallah'ta gazeteci İbrahim Ebu Safiyye'nin evini basarak onunla beraber beş kişiyi daha alıkoydu.

Cenin Biru'l-Başa ilçesinde ise Imran Gavadire isimli genç ve İslami Cihad liderlerinden Nacih Habayibe'yi de alıkonuldu.

Ayrıca Tulkerem'in doğusundaki Nuru Şems Mülteci Kampı'nda da eski esirlerden Ala Şibravi alıkonuldu.

Siyonist işgal rejimi, dün akşak saatlerinden itibaren, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bazı hedeflere yöenlik saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre işgalcilerin saldırılarında başta Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca'beri olmak üzere, 1'i 5 yaşında kız çocuk, 1'i 23 yaşında bayan, 12 kişi şehid edildi ve hastanelere 79 yaralı ulaştırıldı. 

Filistin direnişi de dün akşam saatlerinden itibaren işgal güçlerinin saldırılarına karşı, işgal hedeflerine yönelik onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi.