Siyonist işgal rejimi, BM’nin kararından rahatsız oldu!

BMGK’nın, israil'in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim birimlerini eleştirmesi işgal rejimini rahatsız etti. Siyonist terör çetesinin sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen kararın, "tek taraflı" ve "önyargılı" olduğunu ileri sürdü.

Siyonist işgal rejimi, BM’nin kararından rahatsız oldu!

Twitter hesabından açıklama yapan işgalci Cohen, Filistin Yönetimi’nin teröristlere ve ailelerine yönelik kışkırtma ve finansmanlarının görmezden gelindiğini iddia etti.

İşgal ettikleri topraklarda her gün katliam ve yıkım gerçekleştiren terör rejiminin sözde bakanı, Filistinli direniş gruplarını ve işgale karşı yapılan sivil direniş eylemlerini ‘terör oluşumları’ şeklinde ifade ederek, "vatandaşlarımızı korumak için her türlü tedbiri almayı sürdüreceğiz." dedi.

İşgalci rejimin 9 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi için kendi sözde yasaları doğrultusunda verdiği "yasallaştırma" kararına ilişkin BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı, bu durumun yasal olmadığını, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesi ve yasallaştırmasına ilişkin beyanatlar nedeniyle derin endişe ve dehşet duyulduğu belirtilmişti.

Siyonist çetenin, Filistin topraklarında işgalini genişletmek amacıyla Filistin halkının evlerine ve arazilerine el koyarak Yahudi işgalciler için yerleşim birimleri yapması Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlar tarafından 'yasa dışı' olarak kabul ediliyor.