Siyonist çete vahşeti sürüyor: 6 Filistinli şehid edildi, onlarca yaralı

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun desteğiyle Filistinli sivil halka saldıran Yahudi çeteler, 6 Filistinliyi şehid etti, onlarca kişiyi de yaraladı.

Siyonist çete vahşeti sürüyor: 6 Filistinli şehid edildi, onlarca yaralı

Siyonist rejimin son günlerde işgal altındaki Batı Şeria'da baskın ve saldırılarını artırması ve çok sayıda Filistinlinin şehadetine yol açması, bölgede gerilimi tırmandırıyor.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun himayesindeki Yahudi çetelerin dün başlattıkları ve gece boyunca sürdürdükleri saldırıları, özellikle Ramallah, Al-Bireh ve Nablus kentlerinde yoğunlaştı.

İşgalciler, Cenin'in kuzeyindeki Sahel bölgesi "El-Muqibela Havaalanı" yakınlarında insansız hava aracıyla hedef aldıkları bir araçta 3 Filistinliyi şehid etti.

Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Turmusaya kasabasında, 25 yaşındaki Omar Jabara adlı Filistinli, Yahudi çetelerin saldırısında şehid oldu.

15 yaşındaki Sadeel Ghassan Nghenia Türkman ve 17 Yaşındaki Eşref Murad isimli Filistinli çocukların da siyonist çeteler tarafından şehid edildiği açıklandı.

Yahudi çeteler, Ramallah ve Al-Bireh kentlerinde düzenledikleri silahlı saldırılarda 13 Filistinliyi yaraladı.

Turmusaya kasabasında Filistinlilere ait onlarca ev ve araç ateşe verildi.

Nablus'un, Huvvara, Burin, Urif, Duma ve Yatma beldeleri de Yahudi çetelerin saldırılarına maruz kaldı.

Saldırılarda, Filistinlilere ait ev, iş yeri ve araçlar ateşe verilirken, tarım arazileri ve ağaçlar da tahrip edildi.

Sosyal medya kullanıcıları, hesaplarından Yahudi çetelerin saldırılarını paylaştı.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, pazartesi günü Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine havadan helikopter ile düzenlediği baskında 7 Filistinli şehid edilmiş, yaklaşık 90 Filistinli de yaralanmıştı. Çıkan çatışmalarda 7 siyonist işgal rejimi sözde askeri de yaralanmıştı.

Cenin'deki kanlı saldırının ardından, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yeri Eli'de bir benzin istasyonu yakınında silahlı eylem düzenlenmiş ve 4 siyonist Yahudi öldürülmüştü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin Yahudi gasıp yaşıyor.