Siyasetçilerden darbe imalı bildiriye sert tepki

104 emekli amiral, darbe iması taşıyan bir bildiri yayınladı. Bildiriye hem devletin üst kademesi ve siyasetçilerden hem de sosyal medyadan büyük tepki geldi.

Siyasetçilerden darbe imalı bildiriye sert tepki

Deniz Kuvvetlerinden emekli 104 amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve laiklik vurgusu yaparak darbe imalı bir bildiri yayınladı.

Gece yarısı yayınlanan bildiriye siyasetçilerden de tepki yağdı.

TBMM Başkanı Şentop: Kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, darbe imalı bildiriye, "Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Haddinizi bilin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bildiriye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar. Haddinizi bilin. Bu vesayet muhiplerinin hevesleri en son 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmış, millet olarak unutamayacakları bir ders vermiştik. Bugün de her platformda gerekli cevap en net şekilde verilecektir. Göze alabilene hodri meydan."

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar. O devirler geride kaldı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi, kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin bazı temsilcileri yayınladıkları sözde bildiri ile siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar. O devirler geride kaldı! Haddinizi bilin! İçinize sinmese de şunu çok iyi anlayın ki; bu millet, vatanı da, mavi vatanı da, demokrasiyi de, milli iradeyi de bedelini ödeyerek korumuştur ve koruyacaktır."

Adalet Bakanı Gül: Bu ülkenin bekasını korumak, demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Seçilmişlere parmak sallamaya kalkan darbe heveslileri şunu iyi bilsin: köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık. Bu ülkenin bekasını korumak, demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Bakan Selçuk: Türkiye’de milli iradeye ayar verme devri çoktan kapandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye’de milli iradeye ayar verme devri çoktan kapandı. Bu vesayetçi alışkanlıklardan kurtulamayanlar, 15 Temmuz’da milletimizin verdiği cevabı çabuk unutmuş olmalı. Hiç kimse kendini milletin gücünün üstünde göremez!"

İçişleri Bakanı Soylu: Yaptıkları edepsizliktir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sebepsiz bahane ve hezeyanlar üzerinden yapılan açıklama tam manasıyla; geçmişte taşıdıkları sıfatların, devletin ve milletin verdiği şerefin farkında olmayanların, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize karşı yaptıkları edepsizliktir. Biz buradayız! Devletimize, milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız."

HÜDA PAR'dan bildiriye ilk tepki: BATI UŞAKLIĞI VE İHANETTİR!

HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Halef Yılmaz, Twitterda yaptığı paylaşımda 103 emekli amiralin yayınladığı bildiriyi yorumladı. Yılmaz, “Hükümeti uyarmıştık” ifadelerini kullandı.

Halef Yılmaz’ın 103 emekli amiralin yayınladığı bildiri ile ilgili “Fetöist olsun Kemalist olsun tüm darbeciler Amerikancıdır. Batı/l yunan giyim-yaşamını benimseyenlerin, bu milletin özü, benliği ve ibadetinden kaynaklanan giyim-yaşam tarzına düşmanlık etmesi batı(l) uşaklığı ve ihanettir. Hükümeti bu cuntacılara karşı uyarmıştık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bildiride özellikle üstünde durulan anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddesi ile ilgili HÜDA PAR'ın da bir açıklaması olmuş ve bu açıklama Kemalist çevrelerde oldukça yankı uyandırmıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Amirallerin rütbeleri sökülmeli, emekli maaşları kesilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"103 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir. Bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhal alınması gereken önlemler şu şekildedir: Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır. Ayrıca 103 vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir.Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir.Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır."

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bu bir zevzekliktir

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, darbe ima eden bildiriye şu sözlerle tepki gösterdi:

"Şimdi sabah bir uyandık amiraller emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti. Ben bu arkadaşlarımz görevde iken maalesef Yunanistan'ın işgal ettiği adalara karşı tavırlarını görmedim. Partimiz demokrasinin yanında Türkiye'nin demokrasisinin yanında vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır. İyi Parti demokrasinin yanında dün olduğu gibi bugün de durmaya devam edecektir."

Ajanslar