Sinvar, Tel Aviv'e yapılan füze saldırısı için Yemenlilere teşekkür etti

Hamas Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ni işgal topraklarına balistik füze fırlatmasından dolayı tebrik ederek, fırlatılan füzenin işgalci Tel Aviv rejimine açık bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Sinvar, Tel Aviv'e yapılan füze saldırısı için Yemenlilere teşekkür etti

Yahya Sinwar, Ensarullah lideri Abdulmelik el-Husi'ye hitaben yazdığı mesajda, "Yemen Ensarullah hareketine, İsrail zulmüne karşı gösterdiği samimi direniş ve güçlü iradesinden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

“Yemen ordusunun Siyonist varlığın derinliklerine ulaşarak düşman mevzilerini vurması, El-Aksa Fırtınası Harekatı'na yeni bir soluk getirmiş ve Tel Aviv rejiminin bölgedeki projesine yeni bir darbe vurmuştur.”

Hamas lideri, Yemen ordusunun benzeri görülmemiş operasyonunun İsrail rejiminin tüm müdahale katmanlarını ve sistemlerini aştığını söyledi.

Sinvar, "Yemen operasyonu, İsrail'e, Filistin yanlısı destek cephelerinin daha etkili ve nüfuzlu bir yaklaşım benimsemesi nedeniyle, kontrol ve izolasyon planlarının başarısız olduğu yönünde açık bir mesaj gönderdi" dedi.

"Sevgili Yemen ordusunun kahramanları askeri yeteneklerini geliştirdiler. Füzelerinin menzilini, işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerine ulaşacak şekilde artırabildiler" diye belirtti.

Hamas lideri ayrıca Yemen halkını selamlayarak, halkın tarih boyunca Filistinlilerin ve onların meşru davasının kararlı bir destekçisi olduğunu belirtti.

Yemen genelinde her hafta düzenlenen Filistin yanlısı mitinglerin, ülkenin Filistin meselesine olan sarsılmaz desteğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

"Direnişin iyi durumda olduğunu temin ederim. Düşmanın siyasi iradesini kıracak uzun bir yıpratma savaşına kendimizi hazırladık, tıpkı El-Aksa Fırtınası Harekatı'nın düşmanın askeri iradesini kırması gibi.

Sinvar, "Lübnan'daki cesur Hizbullah direniş hareketi ve Irak'taki İslami Direniş'teki kardeşlerimizle birlikte yürüttüğümüz ortak çabalar düşmanı yenilgiye uğratacaktır" dedi.

Yemenliler, rejimin 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yıkıcı bir savaş başlatmasının ardından, bölgedeki Filistin direniş hareketlerinin işgalci yapıya karşı sürpriz El-Aksa Fırtınası Harekatı'nı düzenlemesinin ardından Filistin'in İsrail işgaline karşı mücadelesine açık desteklerini ilan ettiler.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik kara ve hava saldırıları sona erene kadar saldırılarını durdurmayacaklarını duyurdu.