Sinvar: İsrail, seçim sürecine müdahale etmeye kalkarsa hesaplarını altüst ederiz

Hamaslı lider Sinvar, “İşgal yetkililerine şu mesajı iletiyorum: Hamas yöneticileri olarak bizler, seçim sürecine burnunuzu sokmanıza izin vermeyeceğiz.” dedi.

Sinvar: İsrail, seçim sürecine müdahale etmeye kalkarsa hesaplarını altüst ederiz

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, İsrailli yetkilere seslendiği bir mesajında, yakın zamanda yapılması kararlaştırılan Filistin yerel seçimlerine müdahale etmeme konusunda uyarıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan video kaydında Hamaslı lider Sinvar, “İşgal yetkililerine şu mesajı iletiyorum: Hamas yöneticileri olarak bizler, seçim sürecine burnunuzu sokmanıza izin vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

Seçimlerin Filistin halkının en temel meşru hakkı olduğunu anımsatan Sinvar, genel seçimlere müdahale etmesi durumunda Siyonist İsrail’in hesaplarını altüst edeceklerini vurguladı.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden Sinvar açıklamasında, kendi yöneticilerini seçmenin Filistinlilerin hakkı olduğunu ve bu haklarını müdafaa etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bu arada Hamas ile Fetih hareketleri, Filistin'in kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerinin 8 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayacağını duyurdu. Filistinli gruplara ait heyetler, diyalog görüşmelerinin başlatılması, yasama konseyi, başkanlık ve ulusal konsey düzeyinde Filistin seçimleri konusunun ele alınması gibi önemli konuları görüşmek üzere Kahire'ye gidecekleri kaydedildi.

Filistinli grupların tamamının, uzlaşı ve 15 yıl aradan sonra ilk kez yapılması planlanan Filistin seçimlerini tartışmak üzere diyalog görüşmelerine katılması bekleniyor.

Palinfo