Singapur'da genel seçimler virüs gölgesinde yapılıyor

Singapur'da, genel seçimler için oy kullanma işlemleri başladı. COVID-19 tedbirleri altında kurulan merkezlerde, yaklaşık 2 milyon 650 bin seçmen oy kullanacak.

Singapur'da genel seçimler virüs gölgesinde yapılıyor

Koronavirüs (COVID-19) salgını gölgesinde seçime giden Singapur'da, yerel saatle sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemleri akşam 20.00'ye kadar sürecek.

Sıkı COVID-19 tedbirleri altında kurulan 1100 oy kullanma merkezinde yaklaşık 2 milyon 650 bin seçmen, ülkenin geleceğini belirleyecek.

Bu yıl eylül ayında yapılması öngörülen seçimlerin, ülkede etkisini gösteren COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmesi öngörülüyordu.

Başbakan Lee Hsien Loong'un 23 Haziran'da Cumhurbaşkanı Halime Yakub'a erken seçime gidilebilmesi için parlamentoyu feshetme tavsiyesinde bulunmasının ardından meclis feshedilerek, 10 Temmuz'da seçimlerin yapılması kararı alındı.

Yeniden iktidar olması bekleniyor

Singapur'u, bağımsızlığını kazandığı 1965'ten bu yana ülkenin kurucu idaresi olarak bilinen Halkın Hareketi Partisi (PAP) yönetiyor.

En son 2015'te düzenlenen genel seçimleri yüzde 69,9 oyla kazanan PAP, parlamentoda 83 sandalye kazanarak meclis çoğunluğunu elde etti.

Bu yılki seçimlerde de ana muhalefetteki Singapur İşçi Partisi (WP) ve 11 ayrı muhalefet partisiyle yarışacak PAP'nin, seçimlerden yine galip ayrılacağı tahmin ediliyor.

İktidar ve muhalefet adaylarının meclisteki 93 sandalyenin tamamı için yarışacağı seçimler, ülke tarihinde bütün meclis koltuklarının çok adaylı yarışla belirleneceği ikinci genel seçim olacak.

Bundan önceki seçimlerin çoğunda muhalefet partileri, meclis sandalyelerinin hepsine aday çıkaracak desteği bulamamıştı.

AA