Sığınmacılara 'işkence' görüntülerine HÜDA PAR'dan sert tepki: Acilen soruşturma başlatılmalı

Suriye sınırında Türkiye güvenlik güçlerinin sığınmacılara yönelik işkence uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine açıklamalar gelmeye devam ediyor. Skandal görüntülere sert tepki gösteren HÜDA PAR, 'acil soruşturma' çağrısında bulundu.

Sığınmacılara 'işkence' görüntülerine HÜDA PAR'dan sert tepki: Acilen soruşturma başlatılmalı

Suriye sınırında çekildiği belirtilen skandal 'işkence' görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından konuya ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İşkence görüntülerine en sert tepki ise HÜDA PAR'dan geldi.

Görüntülere ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı  Halef Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işkenceyi kaldırdığını hatırlatarak "Sayın Erdoğan bunu kabul etmez/etmemelidir" değerlendirmesinde bulunurken, Genel Başkan Yardımcılarından Av. Mahmut Şahin ise acil soruşturma çağrısında bulundu.

İşkence görüntülerine  tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 "Bunu hiç kimse kabul etmemeli ama en çok da Türk milliyetçiliği iddia edenler karşı çıkmalı. Bu, askerin itibarına da suikasttır. İnsanlıktan çıkmaktır. Bu iddialar böyle bırakılmamalıdır. Türkiye'de işkenceyi kaldıran Sayın @RTErdogan ve @tcbestepe bunu kabul etmez/etmemelidir." dedi. 

ACİLEN SORUŞTURULMALI

Yetkilileri göreve çağıran HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise "Mülteci düşmanlığı ve karşıtlığı üzerinden siyaset geliştiren karanlık çevrelerin alkış tuttuğu ve teşvik ettiği bu tarz insanlık dışı işkence eylemleri ve failleri hakkında, acilen araştırma yapılarak adli ve idari soruşturma başlatılmalıdır." ifadeleriyle insanlık dışı eyleme  tepki gösterdi.