'Şeyh Sabri'yi ziyaret eden milletvekilleri aday olmasın'

İşgalci İsrail'in Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi ziyaret eden Filistin asıllı İsrail milletvekillerinin gelecek seçimlerden uzaklaştırılması çağrısında bulundu.

'Şeyh Sabri'yi ziyaret eden milletvekilleri aday olmasın'

Gilad Erdan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail'in Meclisi'ndeki bazı Filistin asıllı milletvekillerinin, hakkında Harem-i Şerif'e bir hafta giriş yasağı getirilen Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi evinde ziyaret etmesine yönelik rahatsızlığını dile getirdi.

Açıklamasında Erdan, Şeyh Sabri'ye asılsız suçlamalarda bulunurken, Mescid-i Aksa İmamı'nı ziyaret eden milletvekillerinin bu adımının, "İsrail'e zarar verdiklerinin başka bir kanıtı" olduğunu iddia etti.

Erdan, paylaşımında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"(Arap milletvekillerinin) çoğunun İsrail parlamentosuna adaylıktan uzaklaştırılması gerekiyor. Tapınak Tepesi (Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya verdiği isim) üzerindeki egemenliğimizi güçlendirmeye ve 'provokatörleri' oradan uzaklaştırmaya devam edeceğiz."

İşgalci İsrail'in vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerden oluşan Ortak Arap Listesi Bloku, 17 Eylül 2019'daki seçimlerde üçüncü olarak Meclise 13 milletvekili göndermişti.

AA