Şehit Ebu'l-Ata'yı son ana kadar izleyen hücre yakalandı

İsrail işgal güçlerinin saldırısında şehit edilen Baha Ebu'l-Ata'yı birkaç ay öncesinden, işgal güçleri tarafından şehit edilmesinin hemen öncesine kadar takip eden ve hakkında bilgi toplayan bir hücrenin mensuplarını ele geçirildiği açıklandı.

Şehit Ebu'l-Ata'yı son ana kadar izleyen hücre yakalandı

Gazze bölgesindeki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadının komutanlarından olan ve İsrail işgal güçlerinin saldırısında şehit edilen Baha Ebu'l-Ata'yı birkaç ay öncesinden, işgal güçleri tarafından şehit edilmesinin hemen öncesine kadar takip eden ve hakkında bilgi toplayan bir hücrenin mensuplarını ele geçirdiğini açıkladı.

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada yakalanan hücre mensuplarının sorgulanmasından sonra onların Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin Genel İstihbarat Teşkilatı'nın subaylarından olduklarının anlaşıldığını ifade etti. Kendilerinin Genel İstihbarat Teşkilatı Müdürü Şa'ban Abdullah El-Ğirbavi tarafından özellikle Ebu'l-Ata'yı gözlemek amacıyla görevlendirildikleri belirtildi.

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, El-Ğirbavi'yi Şehit Ebu'l-Ata ile ilgili bilgileri doğrudan İsrail işgal rejimi istihbaratına aktarmakla suçladı. Yapılan açıklamada ele geçirilen hücre mensuplarının Ebu'l-Ata'nın hareketleri hakkında verdikleri ayrıntılı bilgilerin İsrail işgal rejiminin ona karşı suikastı gerçekleştirmesini kolaylaştırdığına dikkat çekildi.

İçişleri tarafından yapılan açıklamada Şa'ban Abdullah El-Ğirbavi'nin İsrail istihbarat teşkilatı Şabak'la irtibatını ortaya koyan bazı önemli teknik bilgilere de ulaşıldığı dile getirildi. Bu ilişki sayesinde direnişin imkanları, planları, mensuplarının ve komutanlarının hareketleri hakkında da işgal yönetimi tarafına bilgi verildiğinin anlaşıldığı, bu konudaki bilgilerin Gazze'de ele geçirilen Ramallah istihbaratına mensup subaylardan elde edildiği dile getirildi.

Kudüs Müfrezeleri (Seraya'l-Kuds) Askeri Konseyi üyelerinden ve İslami Cihad Hareketi'nin önemli askeri komutanlarından 42 yaşındaki Baha Ebu'l-Ata 12 Kasım 2019 tarihinde işgal güçlerinin attığı füzelerle eşiyle birlikte şehit edilmiş ve onun şehit edilmesi Filistin'le işgal güçleri arasında üç günden fazla süren şiddetli çatışmalara neden olmuştu.

Palinfo