Şehid Yasin: Zulüm kısmak istediği sesi nâra yapar

Yer namı diyar Amed, imanın küfre karşı meydan okuduğu şehir. Allah'a adanmış muvahhid gençlerin kanlarının zalimce aktıldığı Kanlı Bayramın yaşandığı şehir.

Şehid Yasin: Zulüm kısmak istediği sesi nâra yapar

Her Kurban Bayramı geldiği andan itibaren gözler Diyarbakır'a çevrilir, Şehid Yasin ve arkadaşlarının vahşice katlediliği günlerde yaşanan olaylar hatırlanır.

Yasin Börü 16, Yusuf Er 18, Yusuf'un kardeşi 11, Ahmet Dakak 18, Riyat Güneş 27 ve Hasan Gökgöz 29 yaşlarındaydı o gün..

Gecenin karanlığını nur yüzleriyle aydınlatan bu yardım gönüllüsü gençler mazlumların kapılarını tek tek gezip kurban eti dağıtan muvahhidler.

Zalimler ise pusudadırlar, kinlerini kusup, vahşiliklerni sergileyecekler. Evet, zalimlerin yüzü karadır. Onların her eylemi çirkin ve habistir.

Öte taraftan mazlum ve mustazaf bir topluluk. “Rabbim Allah’tır” deyip imanının gereğini yerine getirmeye çalışan gençler.

Sünnetullah gereği safını Allah’ tan yana seçen Allah’ın taraftarları ile safını şeytandan yana seçen şeytanın taraftarlarının karşı karşıya geldiği bir vaka. Habil ile Kabil’den bu yana süregelen bir mücadele bu.

Kana susayan bir fitne çağrısıyla yazıldı onların ölüm fermanları. Bir tweetle. Sözde “Kobani'de kan akmasın" demek için döktüler bu gençlerin kanlarını. Bir kurban bayramında, fakire fukaraya et dağıtmaktan dönen gençleri vurdular.

Ya o caniler? Kanla beslenen kansızlar! Hınçları neydi ki, Yasinleri öldürmeye doymadılar. Sanki onlarca canı vardı Yasin'in. Her defasında bir canını almaya koyuldular. Babası Yasin'i ayağındaki benden tanıyabildi, ona ayağından başka bir iz bırakmadılar.

Şehit ve mazlum Malcolm X’in sesi yankılanıyor kulaklarımızda, “Zulüm kısmak istediği sesi nâra yapar. Ve bazı ölüler, yaşayanlardan daha yüksek sesle konuşur.”

Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir. (Ahzap Suresi,23)