Şehadet yıl dönümünde Şehid Muhammed Emin

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 11 Haziran 1992 yılında PKK’liler tarafından katledilen Şehid M. Emin Ülkü’yü, şehadetinin yıldönümünde kendi sesinden sohbeti

Bugün bir kişi bir şey iddia ediyorsa delili olması lazım. Mesela şimdi biri kalksa dese ki Vallahi ben Erganiliyim ve yabancı bir yere gitse ve ona sorsalar sen nerelisin ve o da ben Erganiliyim dese ve ona sorsalar Ergani şehir mi, il mi, köy mü kasaba mı nedir? Ve bu Erganili dese ki Vallahi ben bilmiyorum.

Deseler ki Ergani dağda mı ovada mı? O da dese ki ben bilmiyorum. Ve yine deseler ki Ergani’den su geçiyor mu geçmiyor mu? Dese ki valla ben bilmiyorum. Ondan sorsalar deseler ki, Ergani’nin insanı nasıl? İyi mi, kötü mü? Dese ki Vallahi ben bilmiyorum. Ona sorsalar Ergani’de okul, yol var mı yok mu? o da dese ki Vallahi ben bilmiyorum. O zaman o kişiye ne derler? Ona diyecekler ki, ya sen ahmaksın ya de sen Erganili değilsin.

İşte ey Müslümanlar,

Eğer bugün  bir kişi de ben Müslümanım dese, İslam dinini öğrenmesi gerekir. Bu İslam dininin geliş nedeni onunla amel edilmesi içindir. Ve bugün maalesef kafirler de biliyor ki eğer Müslümanlar dinlerini öğrenirlerse bu onlara zarardır. Bundan sonra da deniyor ki, Müslümanların arasında o zamanda o devirde resmi dışında Kur'an'dan bir şey kalmayacak.

Şehid M.Emin Ülkü

M. Emin Ülkü, 1972 yılında Silvan`ın Mala Aliké köyünde, bir mollanın çocuğu olarak doğdu. 6-7 yaşlarındayken Silvan`a taşınan şehid, babasından Arapça ve Kur`an dersleri alır. Okuldaki ağırbaşlılığı ve halim-selim tavırlarıyla Müslümanların dikkatini çeken şehid kendisine sunulan kurtuluş davetini, ortaokul 3. sınıftayken kabul ederek İslami hizmetlere başlar.

İlme olan düşkünlüğü ve çok kitap okumasıyla, kazandığı güzel belagatıyla, düğün, cenaze gibi törenlerde vaazlar vererek birçok kişinin hidayetine vesile olur. İslami ilimleri öğrenmek için gittiği medreselerde, seydalar ve diğer fakihlerle ilgilenmesi onun davet gayretini sergilemekteydi.