Salgın ABD'de kontrol altına alınamayacak hızla yayılıyor

Vaka sayısının 3 milyona yaklaştığı ABD'de uzmanlar, Corona virüsü salgınının birçok bölgede kontrol altına alınamayacak kadar hızla yayıldığını söylüyor.

Salgın ABD'de kontrol altına alınamayacak hızla yayılıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) Dr. Anne Schuchat, “Şu anda ülke çapında çok fazla vaka söz konusu ve bu gerçekten cesaret kırıcı bir durum” açıklamasını yaptı.

Dr. Schuchat, vaka sayılarındaki artışı bir başlangıç olarak niteledi ve yeni vakaların karantina altına alınmaksızın kontrolsuz şekilde virüsü yaymaya devam ettiklerini söyledi. Schuchat, “Sanırım ülke genelinde ‘Yaz geldi nasılsa’ şeklinde bir iyimserlik vardı. Herşey çok iyi olacak. Bunun üstesinden geldik diye düşünüldü, ancak salgının üstesinden gelme konusunda daha başlangıç aşamasında dahi değiliz. Son haftalarda olanlar konusunda kaygı verici birçok durum söz konusu” dedi.

Dr. Schuchat, herkesin maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini bir kez daha vurguladı ve aşı bulunana kadar başka bir korunma yöntemi bulunmadığına dikkat çekti.

Trump yönetimi son dönemde şehirlerin sadece yüzde 4’ünde vaka sayılarında artış olduğunu söylemişti. Ancak haber ajansı Associated Press’in duyurduğu verilere göre bu oran yüzde 20’nin üzerine çıkmış durumda.

Arizona, California, Florida ve Teksas eyaletleri vaka sayılarında en büyük artışların görüldüğü eyaletler.

VOA