Sakarya'dan Gazze Direnişi'ne destek sürüyor

​​​​​​​Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze başta olmak üzere Filistin'in birçok bölgesine gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlar devam ederken direnişe umut olması için gerçekleştirilen eylemler de sürüyor.

Sakarya'dan Gazze Direnişi'ne destek sürüyor

Sakarya'da aylardır çeşitli etkinliklerle devam eden Filistin'e destek gösterileri, "Direniş Çadırı" adıyla her hafta düzenlenen protesto ve basın açıklamalarıyla devam ediyor.

 Adapazarı Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda STK gönüllüsü, Filistin direnişine destek, işgal rejimini telin eden sloganlar attı.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Mücahid Gacal,  işgal rejimi İsrail ve başta Amerika olmak üzere dünyanın emperyalist güçleri tarafından uğradığı eşi benzeri görülmemiş saldırılara ve soykırıma rağmen Gazze halkının direnmeye devam ettiğini, hayal bile edilemeyen zorluklara karşı insan onurunu, geleceğini, Müslümanların izzetini koruduklarını söyledi.

"İktidar Mahmut Abbas'ı değil direniş liderlerini mecliste konuşturmalıydı"

Her zaman direnişe destek verdiklerini vurgulayan Gacal, "Amerika'sı, İngiltere'si, Almanya'sı, Fransa'sı, İtalya'sı ve dünyanın büyük güçleri, suçluluğu alenen ortada olmasına rağmen dostları israilin yanında yer aldılar. Batılın taraftarları birbirine böylesine sahip çıkıyorken hakkın taraftarı olduğunu iddia eden Türkiye Gazze'ye nasıl sahip çıkıyor? Yıllardır emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan körfez ülkeleri tarafından bombalanan Yemen, Aksa Tufanı Operasyonu'nun başından bu yana 200'e yakın israil yanlısı gemiyi vurdu. İşgal rejimi topraklarına onlarca operasyon gerçekleştirdi. Gazze'ye destek veren direniş güçleri Lübnan'da, Irak'ta büyük bedeller ödediler, ödemeye de devam ediyorlar. Şimdi bizler iktidar partisine şunu soruyoruz! Yemen, Lübnan ve Irak'taki direniş hareketlerinden daha mı güçsüzsünüz? Haklı ve haksızın bu kadar net şekilde belirdiği ve safların da net şekilde tutulduğu bir zamanda direnişe ne zaman gerçekçi destekler vereceksiniz? Eğer iktidar partisi direnişi güçlendirmek ve işgal rejimi israili zor durumda bırakmak istiyorsa yapması gereken şey israil ile iş birliği içinde olan ve direnişin işini zorlaştırmak için elinden geleni ardına koymayan Mahmut Abbas'ı değil Filistin'in gerçek temsilcileri olan direniş önderlerini Türkiye'ye çağırmalı ve mecliste konuşturmalıdır. Eğer iktidar partisi direnişe gerçekten destek olmak istiyorsa Gazze direnişinin benimsemediği hiçbir lideri ve politikayı dikkate almamalıdır. İktidar partisi direnişe gerçekten destek vermek istiyorsa bu tarz göstermelik işleri bırakıp gerçekçi adımlar atmalıdır." diye konuştu.

"Petrol sevkiyatı durdurulmalı"

Hükümetin merhum şehit İsmail Heniyye'nin de arzusu olan işgal rejimi ile tüm ilişkilerin kesilmesi noktasında ciddi adımlar atması gerektiğini vurgulayan Gacal, "Türkiye'den işgal rejimi israile hala ticaret gemileri gitmeye devam etmektedir. Üstüne üstlük işgal rejimi israilin ham petrol ihtiyacının yüzde kırkını karşılayan Azerbaycan'ın SOCAR şirketi, bu petrolü, ambargo kararına rağmen Türkiye üzerinden ulaştırmaktadır. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden gerçekleştirilen bu sevkiyata Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında bulunduğu Varlık Fonu'na bağlı BOTAŞ firması aracılık etmektedir. Şimdi biz iktidar partisine ve yetkili bakanlarına soruyoruz! İşgal rejimi israile Türkiye üzerinden giden petrol, neden ambargo kararına tabi tutulmuyor? Eğer bugün Filistin direnişine gerçekten büyük bir destek verilecekse, atılacak adım, petrol sevkiyatının kesilmesinden başka bir şey değildir. Filistin direnişini sahipleniyor, şehit İsmail Haniye'nin ruhunu şad etmek istiyorsanız bu petrol sevkiyatını derhal kesmelisiniz. İşgal rejimi israilin bu kadar pervasızlaştığı, ateşkese yanaşmadığı, çoluk çocuk kadın demeden her türlü canlıyı ısrarla katletmeye devam ettiği ve direnişin bugünlere gelmesinde bin bir türlü bedel ödeyen aziz önderlerini bir bir şehit ettiği bir zamanda siz hala bu petrolü kesmeyecekseniz o zaman bu günler geride kaldığında işbirlikçi olarak anılmaktan kaçamayacaksınız. Bunun ahiretteki hesabı ise daha da çetin olacaktır. Gün, direnişe gerçek bir destek sunmak için israile Türkiye üzerinden giden petrolü derhal kesme günüdür." şeklinde konuştu. (İLKHA)