Sağlam: Ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için yeni bir başlangıç yapacağız

HÜDA PAR 5'inci Olağan Büyük Kongresini değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, kongrelerin partiler için ülke sorunlarının güncellenerek dile getirilmesi olduğunu belirtti.

Sağlam: Ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için yeni bir başlangıç yapacağız

HÜDA PAR 5'inci Olağan Büyük Kongresinde Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden genel başkan seçildi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu bugün Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan HÜDA PAR'ın 5'inci Olağan Büyük Kongresini değerlendirdi.

Parti tarafından dile getirilen sloganların halkın, milletin çokça şikâyet ettiği, yakındığı konularda çözüm önerisi getirmek üzere belirlendiğini söyleyen İshak Sağlam, HÜDA PAR'ın ülke siyaset sahnesinde yeni bir soluk olduğunu belirtti.

Konuşmasına ""Adil Sistem Hakça Paylaşım" rotası ile düzenlediğimiz 5'inci Olağan Kongremizin öncelikle memleketimize, milletimize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." sözleri ile başlayan Sağlam, "HÜDA PAR siyaset sahnesine çıktığı günden beri "Önce İnsan Öncelik Adalet" sloganı ile insana dair, insan için olan, insanın yararına, faydasına olabilecek her konuda HÜDA PAR'ın mutlaka bir sözü var ve bir çözümü vardır. Bugün dile getirdiğimiz, öne çıkardığımız "Adil Sistem ve Hakça Paylaşım" ile öncelikle günümüzde halkımızın, milletimizin çokça şikayet ettiği, yakındığı konularda çözüm önerisi dile getirmek üzere belirlenmiş bir slogandır. İnşallah, HÜDA PAR ilk günden beri yani 2012 yılından beri dile getirdiği hususlardan birisi de adalet vaadidir. Biz adil sistem derken hayatın her alanında adil olmayı ve adil bir şekilde bütün vatandaşlara, halkımıza devletin, hükümetin ve milletin ihtiyaç duyduğu her konuda adil bir şekilde bölüşümün yapılmasını, dağıtımın yapılmasını dile getiriyoruz." dedi.

"Herkesin söylediğine değil milletimizin ihtiyaç duyduğu hususları dile getirmeye çalışıyoruz"

Gerçekleşen kongrelerde halkın sorunlarının dile getirildiğini hatırlatan Sağlam, "Biz 2012 yılından beri aynı şeyleri dile getiriyoruz. HÜDA PAR Türkiye siyaset sahnesinde yeni bir soluk olmuştur. Herkesin söylediğine değil milletimizin ihtiyaç duyduğu hususları dile getirmeye çalışıyoruz. Bugün Genel Başkanımızın konuşmalarında dile getirdiği hususların tamamı belki bizim vatandaşlarımızın dillendiremediği, sesini iletemediği çığlıkların sesi olmuştur. Bizim bütün kongrelerimizde HÜDA PAR'ın dile getirdiği hususlar bunlardır, halkın ihtiyaçlarıdır, halkın çözüm noktasında dile getirdiği özellikle parti programımızda dile getirdiğimiz çözümlerin dile getirilmesidir." ifadelerini kullandı.

Sağlam, "Bugün bunu tekrar yeni bir solukla, nefesle inşallah dile getirmeye devam edeceğiz. Yani kongreler aslında partilerin yeniden silkilişi, yeniden toparlanışı, ülkenin sorun ve sıkıntılarının güncellenerek tekrar bunlara güncel çözümler üretmesi için bir fırsattır. Bugün Elhamdulillah bu süreç normal sürecinde devam ediyor. Partimiz, Genel İdare Kurulumuz yarı oranında değişti. Aramızda yeni gençler, konusunda uzman, memleket meselelerinde sözü olan insanlarımız var. İnşallah bu arkadaşlarımız ile kafa kafaya vererek istişarelerle ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için yeni bir başlangıç yapacağız." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, gerçekleşen kongrede adalet vurgusunu ön plana çıkardıklarını söyledi.

"Bu sene ki temamızda daha çok adalet vurgusu ve sosyal adalet vurgusu özellikle ön plana çıkarıldı"

Siyaset anlayışlarının öznesinin insan olduğunu merkezinde ise inan olduğunun altını çizen Emiroğlu, adaletin ise bunun hedefi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle 5'inci Olağan Büyük Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Yeniden seçilen Genel Başkanımıza, parti yönetimimize hayırlı olsun diyorum. Şimdiye kadar hizmet etmiş bütün kardeşlerimizden de Allah razı olsun diyorum. Bu sene ki temamız "Adil Sistem Hakça Paylaşım" aslında partiyi kurduğumuz günden beri bizim en çok öne çıkardığımız hususlardan bir tanesi adalet konusudur. Bizim siyaset anlayışımızın öznesi insandır ve burada tabi ki merkezinde inanç vardır, adalet vardır, adalet bunun hedefidir. Bu çerçevede bir siyaset yürütüyoruz. Bu sene ki temamızda daha çok adalet vurgusu ve sosyal adalet vurgusu özellikle ön plana çıkarıldı. Çünkü bugün ülke siyasetinde en çok mustarip olduğumuz konular maalesef adalet ekseninde genellikle ortaya çıkıyor. Bu sebeple bizde bu konuyu önemsedik."

Anayasa, kanunların toplumun inanç ve değerleri ile barışık olması gerektiği hususunun altını çizen Emiroğlu, "Burada aslında vurgulamak istediğimiz konu şudur; bir sistem eğer adalet üzerine bina edilmemişse, adalet inşa edilmemişse oradan huzur temin edilemez. Oradan siz sağlıklı bir sonuç bekleyemezsiniz. Bu açıdan biz istiyoruz ki anayasalar, kanunlar bu toplumun inancı, değerleri ile barışık olsun. Aykırı bir takım hususlar ortaya çıkmasın. Yani bunu yönetimde, yargıda, ekonomide, vergilenmede, istihdam da, görevlendirmede hayatın bütün alanlarında yani siyasal, sosyal bütün alanlarda adalet ve hakkaniyet ölçü olsun ve devlet idaresi buna göre şekillensin istiyoruz. Bu münasebetle biz bu konuyu bu yıl ki temada öne çıkardık." diye konuştu.

"Diyoruz ki, HÜDA PAR'ın programı bir medeniyet projesidir"

İnsanların dünyası ve ahiretini ihya, inşa edecek bir anlayışla devletin yönetilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Emiroğlu, "Burada tabi sadece adalet mevzusu değil, buradaki insanlarımızın dünyasını ve ahiretlerini ilgilendiren işlerde daha sağlıklı bir devlet organizasyonunun ortaya çıkması. Bu gaye ile ilgili biz istiyoruz ki bizim medeniyet değerlerimize uygun bir alt yapı olsun. Bu yüzden bunu parti programımızda bunu çok net bir şekilde ortaya koyduk. Diyoruz ki HÜDA PAR'ın programı bir medeniyet projesidir. Dolayısıyla biz meseleye iki boyutlu bakıyoruz, insanlarımızın dünyasını ve ahiretini ihya ve inşa edecek bir anlayışla devletin yönetilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu sene ki ana temamızı öne çıkarmamızın nedeni bu. Yani doğrusu bir taraftan gerek yargıda gerek devlet yönetiminde gerekse de sosyal hayatın diğer alanlarında karşılaştığımız sorunlar bu konuyu daha fazla öne çıkarmamızı zorunlu kılıyor. Yani biz sadece bunlardan bahsetmiyoruz. Öte taraftan güçlü bir aile vurgusu ön plana çıkıyor yine. Kadının hak ettiği değere ulaştırılması, hak ettiği yere getirilmesi ile ilgili güçlü vurgular yaptık. Hem Genel Başkanımızın konuşmasında hem de bu süreçte partimizin ortaya koyduğu vizyonda bunu çok net olarak görmek lazım. Bundan sonraki süreçte memleketimizin bütün meseleleri ile ilgili yani eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden yargıya kadar devlet organizasyonuna, mekanizmasına kadar bütün iş ve işlemlerde adaletin, hakkaniyetin öne çıkarılması gerektiğini vurguluyoruz ve buna dair inşallah çalışmaya devam edeceğiz. HÜDA PAR içinde yeni bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Daha güçlü bir kadro ile inşallah önümüzdeki yıllarda bu memlekette daha güzel hizmetler etmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA