Sağlam: Bütün Amerika'yı, üzerine Avrupa koysanız, bir Kudüs etmez

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Yenikapı’da düzenlenen 'Büyük Kudüs Miting'inde konuştu.

Sağlam: Bütün Amerika'yı, üzerine Avrupa koysanız, bir Kudüs etmez

Saadet Partisi tarafından Yenikapı Meydanında düzenlenen ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Filistin'de huzur olursa, aramızdaki fitnelerin büyük kısmı yok olacaktır. Aramızda farklılıkları, ayrılıkları bir kenara itelim. Filistin konusunda bir araya gelelim.” dedi.

'Kudüs'ü pazarlık konusu yapmak, asla söz konusu olmayacak'

Büyük Kudüs mitingde yüzbinlere seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam "Bugün Diyarbakır'da ve Sakarya'da bir araya gelen tüm Aksa sevdalılarına selam olsun. Kudüs, İslam'ın ilk kıblesi, yeryüzünde ibadet için inşa edilen mescidlerin ikincisi, ibadet için menzil edilen mescidlerin üçüncüsüdür. Kudüs alelade bir toprak parçası değildir. Kudüs'ü sıradan bir pazarlık konusu yapmak, asla söz konusu olmayacaktır."

'Filistin huzur içinde olursa, tüm dünya huzur içinde olur'

Sağlam, konuşmasının devamında şunları söyledi:  "Bütün Amerika'yı, üzerine Avrupa koysanız, bir Kudüs etmez. Biz bu ham hayallerden vazgeçin diyoruz. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Tarih göstermiştir ki Siyonistlerin anladığı tek dil kuvvetin dilidir. Filistin'e güç ve kuvvet verelim. Anlaşmalar yapalım. Madem Filistin'i devlet olarak tanıyorsun, gelin Filistin'le askeri, ticari ve ekonomik anlaşmalar yapın. Bu şekilde göreceğiz ki Filistinlilere huzur gelecektir. Filistin huzur içinde olursa, tüm dünya huzur içinde olacaktır. Filistin'de huzur olursa, aramızdaki fitnelerin büyük kısmı yok olacaktır."

'Ayrılıkları bir kenara itelim Filiszin konusunda bir araya gelelim'

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam "Bu anlaşmayı bir başlangıç noktası edinelim, aramızda farklılıkları, ayrılıkları bir kenara itelim. Filistin konusunda bir araya gelelim. Filistin huzur içinde olmazsa, İstanbul, Şam, Bağdat huzur içinde olamaz." İfadelerini kullandı.

Dogruhaber