Sağlam: ´Bu yıl 'Dünya Kudüs Günü' çok farklı bir anlam taşımalıdır´

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Yüzyılın İhaneti' planının adım adım yürürlüğe konulmaya başlandığı bu yıl 'Dünya Kudüs Günü' çok farklı bir anlam taşımalıdır." dedi.

Sağlam: ´Bu yıl 'Dünya Kudüs Günü' çok farklı bir anlam taşımalıdır´

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, dünya genelinde bugün idrak edilecek olan Dünya Kudüs Günü dolayısıyla İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Nekbe gününe atıfta bulunarak işgalin o günlerde başlayıp Batı Şeria'ya kadar uzandığına dikkat çeken Sağlam, "72 yıl önce 14 Mayıs 1948`de Filistin topraklarında siyonist rejim ilan edildi. Bir gün sonra 15 Mayıs Cuma günü de Nekbe, yani 'Büyük Felaket' dönemine girildi. Bir halkın kendi köylerinde, şehirlerinde, camilerinde, sokaklarında katliama uğraması, topraklarından zorla sürgüne gönderilmesi ve kendi vatanına geri dönme hakkının elinden alınması süreci böylece başlamış oldu. Müslümanların siyasi birliklerinin olmaması nedeniyle aralarındaki ihtilaf ve çatışmaların her geçen gün daha da derinleşmesini fırsata dönüştüren siyonistler, işgal ve talanı Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) Mirac'a yükseldiği yer olan Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa'ya kadar vardırdı. Şimdi de Batı Şeria'nın ilhakının hazırlığını yapmaktadır." ifadelerini kullandı.


"Filistin Devleti yalnız bırakılmamalıdır"

"Yüzyılın İhaneti" projesine değinerek bu yılın "Dünya Kudüs Günü"nün önemli olduğuna işaret eden Sağlam, "Kudüs için farkındalık oluşturmak, işgalden kurtuluş sürecini hızlandırmak ve nihayetinde özgürleştirmek için Müslümanları harekete geçirmek amacıyla her Ramazan ayının son cuma günü 'Dünya Kudüs Günü' olarak anılmaktadır. ABD ve diğer işbirlikçi bölge ülkelerinin de desteği ile 'Yüzyılın İhaneti' planının adım adım yürürlüğe konulmaya başlandığı bu yıl 'Dünya Kudüs Günü' çok farklı bir anlam taşımalıdır. İşgal rejimi ve ABD ile yapılan bütün anlaşmalardan çekildiğini açıklayan Filistin Devleti yalnız bırakılmamalıdır. Ramazanın son cumasını idrak ettiğimiz bu anlamlı günde bütün Müslümanları ırk, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun; bütün ihtilaf, çekişme ve farklılıkları bir kenara bırakarak Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz." dedi.

"Mescid-i Aksa satılık değildir, Kudüs'e maddi bir değer biçilemez"

Türkiye'nin bu süreçteki tavrının çok önemli olduğuna işaret eden Sağlam, "Kudüs davasının hayati bir dönemece girdiği bu süreçte, siyasi, ekonomik ve askeri getirisi her ne olursa olsun Türkiye; Akdeniz'de işgal rejimi ile Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasını imzalamaya tevessül etmemelidir. Mescid-i Aksa satılık değildir, Kudüs'e maddi bir değer biçilemez. Türkiye, Kudüs davasını akim bırakacak böyle bir anlaşmaya tevessül etmesi durumunda İslam alemine en büyük zararı vermiş olacaktır. Türkiye sahip olduğu askeri, siyasi ve jeostratejik imkânlarını İslam ümmetinin aleyhine değil, lehine kullanmalıdır." diye kaydetti.

"Kudüs, ümmetin siyasi başkentidir"

Kudüs'e sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Sağlam, "HÜDA PAR olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kudüs'e sahip çıkmaya devam edeceğimizi ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kudüs, ümmetin siyasi başkentidir öyle kalmaya devam edecektir." dedi.

İLKHA