Rusya'nın yenilgiye uğratılmasını istiyorum diyen Macrona: Napolyon'u unutma!

"Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta yenilgiye uğratılmasını istiyorum"diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Rusya'dan cevap geldi: "Napolyon Bonapart'ı unutma. Napolyon'un kalıntıları Paris'in merkezinde yatıyor."

Rusya'nın yenilgiye uğratılmasını istiyorum diyen Macrona: Napolyon'u unutma!

Macron, Le Journal du Dimanche gazetesine verdiği demeçte, Batılı ülkelere, Kiev yönetimine askeri desteği artırmaları çağrısında bulundu. Savaşın uzun sürebileceğine işaret eden Macron, "Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta yenilgiye uğratılmasını ve Ukrayna'nın da konumunu savunabilmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, konuya ilişkin açıklamasında, "Fransa, Macron ile başlamadı ve devlet düzeyinde saygı duyulan Napolyon'un kalıntıları Paris'in merkezinde yatıyor." ifadesini kullandı.

Zakharova, Macron'un, Rus yönetimiyle defaatle görüşmeye çalıştığı bir zeminde, bu sözleriyle Batı'nın Rusya'da rejim değişikliği tartışmalarına girdiğine dikkat çekti.

Macron, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa ilişkin politikasıyla ilgili karışık mesajlar verdiği için bazı NATO müttefiklerinden eleştiri almıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı cuma günü, Ukrayna'ya askeri desteğin artırılması çağrısında bulunurken rejim değişikliğine inanmadığını ve bir noktada müzakerelerin olması gerektiğini söylemişti.