Rusya: İki savaş uçağını vurduk! Ukrayna: 3 helikopter 1 uçak düşürdük!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Harkiv bölgesinde Ukrayna ordusuna ait iki Mig-29 savaş uçağını vurduklarını açıklarken, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı'da, Rusya'nın 3 helikopter ve 1 uçağını daha düşürdüklerini duyurdu.

Rusya: İki savaş uçağını vurduk! Ukrayna: 3 helikopter 1 uçak düşürdük!

24 Şubat'ta başlayan savaşın seyrine dair açıklamalarda bulunan Konaşenkov, Ukrayna'daki hedeflere yönelik yüksek hassasiyetli silahlar kullandıklarını söyledi

Ukrayna'da ilerlemeye ve yerleşim birimlerini kontrol altına almaya devam ettiklerini belirten Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 136 uçak, 471 insansız hava aracı, 249 hava savunma füze sistemi, 2 bin 308 tank ve zırhlı araç, 254 çok namlulu roketatar, 998 obüs ve havan topu ile 2 bin 171 özel araç yok edildi." dedi. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tarafından yapılan açıklamada ise, Rus ordusunun Ukrayna şehirlerini bombalamaya devam ettiği ifade edilirken, hem karada hem de havada önemli kayıplar verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Son 24 saatte Rusya'ya ait KA-52 Alligator helikopter, 2 adet Mi-24 helikopter, 1 uçak ve Orlan-10 insansız hava aracını düşürdük" denildi.