Rus savaş uçakları İdlib'de çadır kampı vurdu

Sabah saatlerinde havalanan Rus savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bulunan çadır kampa hava saldırısı düzenledi. Kampta zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sivillerin üzerine bomba yağdı.

Rus savaş uçakları İdlib'de çadır kampı vurdu

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne düzenlediği saldırılarda 5 sivil öldü.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren İdlib'in Marratünnuman ilçesi, Keferruma beldesi ve Serce köyü ile Halep'in Etarib ilçesine ve Humeyra köyüne saldırılar düzenledi.

Etarib ilçesi, Kefer Naha, Kefer Dael ve Başantar köyleri ile İdlib'in güney kırsalındaki Deyer Garbi, Mardibse, Şeyh İdris köylerine hava saldırıları gerçekleştiren rejim güçleri, İdlib'in güneyindeki Tel Mennis köyüne ise kara saldırısı yaptı.

Sivil Savunma kaynaklarına göre, Humeyra köyünde 1 ve Etarib ilçesindeki çadır kampa düzenlenen hava saldırısında 2 sivil hayatını kaybederken, Mardibse köyündeki hava saldırısında 1 ve Tel Mennis köyündeki topçu saldırısında 1 sivil öldü.

Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Saldırılar devam ettiği için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Rusya savaş uçaklarının İdlib ve Halep kırsallarında dün düzenlediği hava saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetmişti.

AA