Ruhani: Nükleer anlaşma çerçevesindeki görevleri yerine getirme sırası 5+1 ülkelerindedir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşma çerçevesindeki sorumluklarını yerine getirme sırasının 5+1 ülkeleri olarak bilinen ABD, Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve Almanya'da olduğunu söyledi.

Ruhani: Nükleer anlaşma çerçevesindeki görevleri yerine getirme sırası 5+1 ülkelerindedir

Ülkenin muhtelif bölgelerindeki projelerin açılış törenine video konferans yöntemiyle katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, konuşmasında nükleer anlaşma ve yaptırımlarla ilgili de değerlendirmede bulundu.

İran ile ABD arasında hangi ülkenin ilk adımı atması gerektiğiyle ilgili tartışmalara değinen Ruhani, "İran tek başına bir yıl boyunca nükleer anlaşmanın yükünü sırtladı. Bugün nükleer anlaşma çerçevesindeki görevleri yerine getirme sırası 5+1 ülkelerindedir. Bilmeliler ki geciktirilen her gün onların zararınadır." dedi.

Ruhani, "Şimdi de bugün ve yarın diyorlar, verilen mesajlara bakıldığında ABD'nin yeni yönetimi de İran gerçeğinden uzak olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Yaptırımlara rağmen hükümetin görev süresinin sonuna kadar açılışlara devam edeceklerini belirten Ruhani, bunun da yaptırımların "başarısızlığının göstergesi" olduğunu savundu.

AA