Reuters: Askeri Geçiş Konseyi, Başsavcıyı görevden aldı

Reuters’a bilgi veren Sudan Başsavcılık kaynakları, Askeri Geçiş Konseyi’nin (AGK) Başsavcı Velid Seyyid Ahmed Mahmud’u görevden alarak yerine Abdullah Ahmed Abdullah’ın atadığını açıkladı.

Reuters: Askeri Geçiş Konseyi, Başsavcıyı görevden aldı

Reuters’a bilgi veren Sudan Başsavcılık kaynakları, Askeri Geçiş Konseyi’nin (AGK) Başsavcı Velid Seyyid Ahmed Mahmud’u görevden alarak yerine Abdullah Ahmed Abdullah’ın atadığını açıkladı.

Öte yandan 3 Haziran'da onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılara ilişkin gerginlik hala devam ederken, AGK Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’ne (ÖDBG) koşulsuz müzakere çağrısında bulundu.

Başkent Hartum'da Sağlıkçılar Konseyi temsilcileriyle bir araya gelen Burhan, ÖDBG ile müzakereleri başlatmaya hazır olduklarını ve bunun kısa bir süre içinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Burhan, 3 aydır ülkede hükümetin bulunmadığına dikkat çekerek, ülkedeki mevcut durumun yabancı istihbarat ve elçiliklerin müdahalesine zemin hazırladığını dile getirdi.

3 Haziran'da üniformalı silahlı adamlar, Sudan'ın başkenti Hartum’daki ordu karargahı önünde oturma eylemi gerçekleştiren protestoculara saldırmış, onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Reuters