Raid Salah: Mescid-i Aksa ile bağları güçlendirelim

1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, Hz. Peygamber’in doğum yıldönümünde Mescid-i Aksa’yla ve Hz. Peygamber’le bağları yenilemeye davet etti.

Raid Salah: Mescid-i Aksa ile bağları güçlendirelim

Raid Salah, Mescid-i Aksa’ya desteğin orada nöbet tutmakla ve onu savunmakla, Mescid-i Aksa’da Hz. Peygamber’in izini takip etmekle olacağını söyledi.

Yahudi yerleşimciler ve fanatik yerleşimci örgütleri gelecek hafta Yom Kippur ve ardından da Sukot bayramı bahanesiyle kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeyi planlıyor.

Yahudi yerleşimciler Yahudi bayram günlerini Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek için fırsat bilirken baskınlar sırasında birçok ihlal gerçekleştiriliyor.

İşgal rejimi 21 Eylül Perşembe “Moriah Dağı Çocukları” adlı yeni bir hareketin kuruluşunu ilan etmeye hazırlanıyor. Yeni hareketle birlikte Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirilmesi için Heykel Örgütleri Federasyonu adı altında faaliyet gösteren örgüt sayısı 47’ye yükselecek.

Bu arada, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan faaliyetlerine işgal rejimi Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in evinin önünde düzenleyecekleri gösteriyle başlayacakları ve fanatik bakandan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da tüm ayinlerini açıkça yapmalarına izin vermesini isteyecekleri ifade edildi.